Moţiunea de cenzură | Viorica Dăncilă: Să nu subestimați Partidul Social Democrat! La guvernare ați fi un adevărat dezastru

Data actualizării: Data publicării:
parlament-motiune-cenzura-dancila-inquamphotos-george-calin (3)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Viorica Dăncilă şi-a susţinut discursul de la Parlament, unde se dezbate moţiunea de cenzură, bazându-se pe atacuri la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a liderilor opoziţiei. Ea a transmis opoziției că s-ar lega de orice ca să invalideze guvernarea, precizând că a luat exemplu de la Klaus Iohannis, „președintele-candidat” sau „președintele anti-Constituție” care s-a folosit de tragedia din Ialomița ca să atace PSD.

"Suntem la votul unei noi moțiuni de cenzură. Mă uit în sală și văd aceeași oameni amatori și iresponsabili. Nu v-ați schimbat prea mult în ultimele luni de când ne-am aflat în același context din care eu personal am crezut că ați învățat ceva. Că nu puteți veni să dați jos guvernul cu temele nefăcute, că nu puteți sfida românii, că e nevoie să veniti și echipă guvernamentală și programa de guvernare. Ne e clar cu vreți să o demolați, ne-am lămurit. Cum aveți de gând să reconstruiți, stimați inițiatori ai moțiunii. Din păcate, nu ați înțeles nimic. Haideți să vedem cine sunt artizanii acestei stări de instabilitate. Acest guvern a fost ținta președintelui României, un precendent periculos pentru democrație, pentru separarea puterilor în stat.

Premierul îl atacă pe Klaus Iohannis: O luptă oarbă pornită de la cel mai irespnsabil președinte pe care România l-a cunoscut vreodată

Ați avut sprijinul și implicarea toală a președintelui României în această campanie agresivă de destabilizare a Guvernului. Ați avut un demers virulent din partea candidatului Iohannis. O luptă oarbă pornită de la cel mai irespnsabil președinte pe care România l-a cunoscut vreodată. A pornit o campanie toxică împotriva Guvernului"

Îl avem pe domnul Tăriceanu care a pus umărul la acest demers sortit eșecului. Cu toată experiența domnului Tăriceanu, a căzut în mod rușinos în capcana domnului Ponta și și-a asigurat un apus al carierei politice lamentabil. Asta este ceea ce se întâmplă celor care se aliază cu Ponta, premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor și expertul în jocuri de culise cu finalitate zero. Iată că nici cu președinte candidat și cu cel fugit de la guvernare în brațele lui Ponta nu ați reușit și nu veți reuși să faceți nimic bun.

Iată totuși că, nici măcar așa, cu președintele-candidat de partea voastră și cu partenerul de alianță fugit în mod rușinos de la guvernare în brațele lui Ponta, nu ați reușit și nu veți reuși să faceți nimic bun.

Viorica Dăncilă: Vă jucaţi de-a guvernarea, sunteţi singura opoziţie din istorie care a depus moţiunea şi apoi a fugit de la vot

Nu vă luptaţi pentru proiecte, viziune sau bunăstare, ca să faceţi bine oamenilor, să aduceţi vreo formă de progres în viaţa de zi cu zi.

Este jenant pentru cine se prezintă ca alternativă la guvernare să vină aşa în faţa ţării, mai ales că e a doua oară când o faceţi anul acesta. Niciodată nu învăţaţi din greşeli, nu aveţi maturitate politică şi nu aveţi habar cum să guvernaţi pntru români.

Aţi tăiat salarii, vă jucaţi de-a guvernarea, sunteţi singura opoziţie din istorie care a depus moţiunea şi apoi a fugit de la vot.

Aveţi de partea voastră preşedintele candidat sau anticonstituţie care s-a folosit de tragedia de la Ialomiţa ca să atace partidul, candidatul PNL a găsit de cuviinţă să lanseze atacuri aberante la adresa guvernului. E trist pentru noi să avem încă un candidat care se urcă cu picioarele pe oameni pentru puncte electorale.

Voi călcaţi în picioare legi, principii, decenţă, interesul României şi al românilor, noi guvernăm pentru ţară, nu am făcut-o perfect, dar mult mai bine decât voi.

V-ați aliat, “oamenii noi” - cu zero experiență politică și zero performanță guvernamentală care nu își pot manageria nici propriul partid - și “oamenii cu experiență” - dezertorii din Guvern și cei ce au adâncit românii în sărăcie în perioada 2010-2012. Asta e alianța de conjunctură care astăzi vrea să dea jos Guvernul, o adunătură de interese și amatorism! Cum puteți tocmai voi să vă asumați “reconstrucția României” când nu știți ce oferiți românilor mâine sau peste o săptămână? Ce plan aveți? Cum faceți? În acest textuleț vă arătați foarte curajoși, dar veniți în fața românilor și prezentați-vă programul de guvernare! Spuneți-le oamenilor care este proiecția voastră, care e echipa guvernamentală, care e planul pentru viitorul țării și al românilor!

Superficialitatea voastră este rușinoasă. Este jenant pentru oricine se prezintă ca alternativă de guvernare să vină astăzi, așa, în fața noastră și a întregii țări. Și este cu atât mai jenant cu cât e a doua oară când o faceți. Bănuiesc, totuși, că nu ar trebui să ne surprindă. Doar sunteți cei care niciodată nu învață din greșelile trecutului. N-aveți maturitate politică și nu aveți habar cum să guvernați pentru români! Deși ați mărit TVA-ul la 24%, ați tăiat toate salariile din sistemul public cu 25%, ați tăiat salariul minim cu 25% și ați impozitat pensiile cât ați fost la guvernare, astăzi veniți și amenințați oamenii cu aceleași lucruri.

Și sunteți atât de inconștienți încât să le mai faceți o dată! Și aveți naivitatea să credeți că românii vor gira așa ceva! Asta înseamnă să nu vă cunoașteți țara și poporul, să nu înțelegeți ce nevoi au oamenii și care vă e misiunea!.

Am citit textul moțiunii și pot spune că vă reprezintă întru totul. Este, ca și grupul semnatarilor ei, un amestec incoerent de falsuri. Este o încropire extrem de slabă, fără cifre și date exacte, plină de aprecieri subiective și demagogie, care arată perfect caracterul de improvizație și lipsa de seriozitate a acestui proiect.

Din nou, stimați colegi, vă jucați de-a guvernarea. Sunteți singura opoziție din istorie care a reușit să-și depună moțiunea și apoi să fugă de vot. V-ați făcut de râs în fața propriului electorat când v-am invitat să votăm acest act cât mai repede. Dacă acest demers nu a meritat sacrificarea unei zile de sâmbătă, mult succes în a le explica oamenilor cum o să guvernați și cum o să reconstruiți voi România!", a spus premierul.

Viorica Dăncilă a atacat și reprezentanții Opoziției care au vorbit despre starea economiei

Mult succes domnului Cîțu în a le explica alegătorilor cum e cu tăierile. Să vină să se uite în ochii medicilor, ai profesorilor, ai pompierilor și polițiștilor și să le spună cât sunt de praf! Să vină în fața tinerilor antreprenori să le spună că orice măsură menită să îi sprijine e “o pierdere neînchipuită de bani”! Să vină domnul Caramitru de la USR să se uite în ochii pensionarilor și să le spună că mărirea pensiei aruncă țara în faliment și că n-o merită! Să vină domnul Orban în fața IT-iștilor - nu președintele-candidat Iohannis, ci domnul Orban - și să le spună cum e cu impozitarea venitului. Să vină domnul Anastasiu să le explice bugetarilor că sute de mii vor rămâne pe drumuri cu voi la guvernare! Asta e opoziția partidului de guvernământ? Asta e viziunea pentru România cu care vreți să dați jos Guvernul?

Și nu puteți să spuneți că nu am înțeles noi sau românii bine, pentru că v-am chemat să semnați Pactul pentru bunăstare ca să vă angajați, în scris, să nu mai tăiați vreodată de la oameni. Și ați refuzat, cu toții. Niciunul dintre partidele de opoziție nu a avut curajul să semneze acest angajament. Domnul Ponta n-a ratat să mai facă un titlu de presă spunând că-l semnează, dar, ca de obicei, a fost o minciună. Nu ne-a surprins.

Viorica Dăncilă: Ați mai fost zdrobiți, știți cum e

Și vă mai spun un lucru, stimați colegi: să nu subestimați Partidul Social Democrat! Să nu credeți că ne vom opri vreodată, de la putere sau din opoziție, să luptăm contra voastră, a celor ce vreți să dezbinați România și s-o vedeți din nou în sărăcie. Și, pentru că eu personal nu cred că vreți în mod real să guvernați această țară, vă îndemn să vă imaginați scenariul alegerilor de anul viitor cu PSD în opoziție și cu voi, alianța amatorilor, la guvernare. Ați mai fost zdrobiți, știți cum e.

Așa că, stimați colegi, lăsați guvernul să își facă treaba și să continue măsurile și reformele începute. Rămâneți în opoziție, unde, din fericire, toate amenințările și ideile voastre rămân la stadiul de vorbe. La guvernare, stimați colegi, ați fi un adevărat dezastru și un pericol pentru această țară!", a mai spus premierul.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri