Moțiunea împotriva Ralucăi Prună s-a suspendat din lipsă de cvorum

Data actualizării: Data publicării:
sedinta comuna senat Camera deputatilor 27 martie 5257308-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu 2

Absența deputaților liberali de la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului justiției, Raluca Prună, a determinat suspendarea dezbaterilor din Camera Deputaților, întrucât nu s-a întrunit numărul regulamentar de deputați.

sedinta comuna senat Camera deputatilor 27 martie 5257308-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu 2

PNL anunțase, prin intermediul liderilor săi, că deputații PNL nu intenționează să participe la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului justiției, invocând un demers politicianist al PSD și acuzând social-democrații că fac circ.

Liviu Dragnea, liderul PSD, i-a acuzat, la rândul său, pe liberali că au boicotat plenul Camerei Deputaților pentru a salva onoarea ministrului Justiției. Dragnea i-a mai acuzat pe deputații PNL că prin neîntrunirea cvorumului de ședință, liberalii ar fi responsabili de faptul că și alte legi care se aflau pe ordinea de zi a Camerei au fost amânate. Dragnea a enumerat legea privind reconversia creditelor și cea prin care este declarată zi nelucrătoare Ziua Copilului, 1 iunie.

Dragnea a mai spus că ministrul justiției l-a sunat cu o zi înaintea moțiunii și l-a rugat să nu programeze dezbaterea în cursul dimineții.

PSD a anunțat luni că depune moțiune simplă împotriva ministrului justiției, iar la 24 de ore distanță a fost programată dezbaterea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri