Video Mugur Isărescu, despre activitatea Vioricăi Dăncilă la BNR: „Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”

Data publicării:
viorica dancila cu ochelari ,asculta traducerea in casti
Viorica Dăncilă a fost angajată de BNR pentru capacitatea ei de lobby la instituțiile europene. Foto: Agerpres

Guvernatorul Băncii Naționale a României a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă, despre angajarea fostului premier Viorica Dăncilă la BNR. „Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”, a declarat Mugur Isărescu.

Întrebat despre angajarea fostului premier la Banca Națională, Isărescu a răspuns: „Motivele, ca și politica de resurse umane au fost explicate pe larg de directorul de resurse umane și se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat. În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează, n-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională.”

Guvernatorul BNR a precizat, totodată, că domeniul în care lucrează Viorica Dăncilă, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa și pentru oricine.

„Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează grupul de lucru respectiv, studiază, și probabil că în toamnă grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a mai precizat Isărescu.

Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro. Criteriul de selectare a Vioricăi Dăncilă, dar și a lui Ioan Mircea Pașcu, ambii foști europarlamentari, este nevoia de „oameni care deschid uși în Europa”, a explicat, la momentul angajării, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri