Mugur Isărescu despre o posibilă candidatură la Preşedinţie: "Să-mi schimb profesiunea la 65 de ani?"

Data publicării:
mugur isarescu -Mediafax Foto-Catalin Abagiu-1

Guvernatorul Mugur Isărescu spune că nu se pune problema să candideze la Preşedinţie.

Am candidat o dată. Acum nu se mai pune problema. Să-mi schimb profesiunea la 65 de ani? În România, preşedintele, conform Constituţiei, este un om politic. La 65 de ani îmi este greu să mă debarasez de haina de bancher, care-ţi intră în piele. Nu prea ştiu cazuri ca la 65 de ani, să intre cineva în viaţa politică”, a spus Mugur Isărescu, într-un interviu pentru Mediafax.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu şi-a propus să candideze la preşedinţie, spunea consilierul său, Adrian Vasilescu, invitat la „Imparţial”, în urmă cu trei luni.

Candidatura guvernatorului este o problemă de voință personală, nu și-a propus să candideze la președinție. Chestiunea candidaturii e o problemă serioasă, trebuie să te gândesti, să te pregăteşti, nu merge să te prezinţi individual. O candidatură la preşedinţie fără un partid puternic în spate nu are succes. Pe de altă parte însă, e foarte limpede că în aceşti ani în care a făcut dovada că, deşi România a mers pe valurile crizei, stabilitatea financiară a fost asigurată în toate momentele. De aici încolo, probabil în 2015 să vedem că se naşte un nou ciclu economic, care va trebui să să vină cu avânt, este nevoie de o bază foarte solidă, care nu poate fi decât stabilitatea financiară a ţării. Mugur Isărescu ar trebui să mai aibă un mandat la BNR. Este singurul lucru bun care se poate face la BNR pentru viitorul ţării. De ce să îşi schimbe scena?”, afirmase Adrian Vasilescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri