Sari la conținut
News Alert

N. Dan: Cei mai mulți membri îl vor pe Dacian Cioloş în USR

Nicușor Dan, președintele USR, a afirmat marți că sunt mulți membri ai Uniunii care îl vor pe fostul premier Dacian Cioloș în partid.

Nicusor Dan si Dacian Ciolos_USR_CIOLOS_02_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Nicușor Dan a vorbit într-un interviu pentru Adevărul că discuțiile cu Dacian Cioloș încă nu s-au terminat.

Încă au loc discuţii despre o posibilă intrare în USR, care au început acum cam 2-3 săptămâni. Acum suntem într-o formă de tatonare şi vrem să vedem care sunt interesele noastre. Vrem să vedem care este viziune politică a domnului Cioloş: fie consolidarea USR împreună, fie câştigarea alegerilor din 2019 cu unificarea dreptei”, a spus liderul USR.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, acesta a făcut precizări cu privire la intrarea fostului premier în USR.

„Cei mai mulţi membri sunt pentru venirea lui Dacian Cioloş alături de noi, credem că este o persoană onestă şi competentă care ar reprezenta un câştig pentru USR”, a punctat el.

Nicușor Dan a adăugat că sunt dezbateri cu privire la unificarea dreptei, printr-o fuziune USR-PNL, însă exclude această opțiune: „Opinia în USR este unanimă: PNL şi USR să meargă fiecare pe drumul lui”.

„Încercăm să ne dăm seama care este şi viziunea lui Dacian Cioloş despre aceste scenarii despre viitor. Dacă este pentru consolidarea USR, prin asta însemnând o extindere organică, cu grijă pentru selecţia membrilor, chiar cu riscul ca Uniunea să nu crească suficient de repede, sau o creştere rapidă pentru câştigarea alegerilor din 2019 şi 2020, cu tot ceea ce poate presupune aceasta, unificarea dreptei, să luăm primari. Acestea sunt opţiunile şi cred că avem nevoie de o clarificare. Discuţiile noastre cu Dacian Cioloş vor continua şi vă vom ţine la curent cu rezultatul lor”, a subliniat Nicușor Dan.