N. Nicolai, unul dintre ultimii liberali care s-a întâlnit cu Dinu Patriciu: "Era bolnav, dar optimist, interesat să se întoarcă în ţară"

Data publicării:
norica nicolai mfax

„Era bolnav, destul de optimist, interesat să se întoarcă în ţară.

Era interesat de PNL. Dinu a pus mult suflet în acest partid. Avea o gândire radical liberală credea fundamental în valorile partidului.

M-am văzut cu el cu câteva zile înainte de congresul PNL. Aştepta să reuşească să impună o politică liberală în economie.

Până la preluarea conducerii PNL de către Crin Antonescu, avea o foarte mare influenţă, şi-ar fi dorit-o. Foarte mulţi liberali îl căutau, doreau să îi afle opinia”, a declarat Norica Nicolai.

Varujan Vosganian: Un om cu o gândire neînduplecată

„Am fost foarte apropiaţi şi am rămas prieteni. A fost unul dintre cei mai inteligenţi şi cultivaţi oameni din câţi am cunoscut. Un om cu o gândire neînduplecată şi lipsită de nuanţe în ce priveşte desprinderea de sistemul comunist.

Oamenii vorbesc şi despre o anumită campanie care s-a dus permanent de subminare a industriaşilor români, de faptul că ar fi fost un om de afaceri lipsit de scrupule, dar nimeni nu calculează ce contribuţie a adus Rompetrol la bugetul României”, a declarat la Digi24 Varujan Vosganian.

Dinu Patriciu a fost un om de dreapta, care a avut un rol important în ultimii 25 de ani în privința liberalismului nu doar politic, ci și economic. Dinu Patriciu a fost unul dintre puținii oameni care au afirmat fără complexe aderența la ideile de dreapta, care a rostit răspicat cuvântul capitalist când multora le era rușine să îl pronunțe. Suntem alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Național Liberal.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri