Neculai Onţanu REŢINUT. Scandalurile în care a fost implicat primarul sectorului 2

Data publicării:
Ontanu-1

 

Între 1995 şi 1996, Neculai Onţanu a ocupat funcţia de expert parlamentar la Camera Deputaţilor, iar între 1996 şi 2000 a fost membru în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Din 2000 este primar al sectorului 2 al Capitalei. Este şi general maior în rezervă.

De-a lungul timpului, numele lui a fost invocat în mai multe scandaluri, scrie news.ro. Cel mai recent a fost la începutul anului, când s-a descoperit că Onţanu ar fi semnat două autorizaţii diferite, însă cu aceeaşi dată şi acelaşi număr de înregistrare, pentru construirea Arenei Naţionale.

În februarie, Neculai Onţanu anunţa că va candida pentru un nou mandat (al cincilea) la Primăria Sectorului 2, din partea UNPR şi beneficiind de sprijinul PSD.

La capitolul studii, Onţanu a bifat toate diplomele. Astfel, în 2010 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”. Lucrarea de doctorat a lui Onţanu a fost coordonată de Gabriel Oprea.

În vara anului trecut a fost suspectat de plagiat în teza sa de doctorat, care se numeşte ”Managementul protecţiei infrastructurii critice”, are 313 pagini şi a fost publicată fără bibliografie şi anexe.

În ultima declaraţie de avere, Onţanu şi-a trecut un teren moştenit în Voluntari, o casă în aceeaşi localitate, bijuterii şi obiecte de artă cu valoare între 15 şi 25.000 de euro. La categoria bunuri înstrăinate, primarul a consemnat că a donat o clădire fiicei sale, Laura Cristina Onţanu.

Primarul Onţanu a declarat şi două împrumuturi pe care le-a contractat, în 2005, unul de la bancă, de 77.000 de lei, şi altul de la o persoană fizică, în valoare de 35.000 de euro. 

La capitolul venituri, Onţanu şi soţia au declarat salarii anuale de 54.000 de lei şi pensii de 30.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri