Măsura de siguranță pe care o va lua PSD după evacuarea lui Toader din guvern

Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea si Viorica Dancila inainte de CEX al PSD

Președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au avut o întâlnire de aproximativ o oră în biroul lui Dragnea, înainte de începerea CEX al social-democraților. După ce a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, lui Tudorel Toader i-a fost retras sprijinul politic

Actualizare 15:10 Deputatul PSD și membru în Comisia Juridică a Senatului, Eugen Nicolicea, este propunerea PSD pentru a ocupa scaunul de ministru al Justiției.

Actualizare 14:35 PSD a decis retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției Tudorel Toader


„Tudorel Toader urmează să piardă sprijinul politic al PSD în absență. Ministrul Justiției nu a fost invitat la ședința de Comitet Executiv, deși au fost invitați toți miniștrii susținuți de social-democrați. Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au discutat înainte de CEX, însă acest lucru nu este neobișnuit, pentru că, de obicei, înainte de ședință multe decizii sunt deja tranșate. Marți seara, au avut loc discuții cu liderii de filiale și s-a negociat inclusiv majoritatea socia-democraților în Parlament. 

Schimbarea lui Tudorel Toader vine la pachet și cu o măsură de siguranță pe care și-o ia PSD. După CEX, social-democrații vor convocarea plenului reunit, pentru restructurarea guvernamentală. Astfel, PSD ar putea să îl schimbe pe Tudorel Toader și să îl evite pe președintele Klaus Iohannis, care nu va mai putea refuza propunerile de miniștri, în această situație. Practic, va chema noul guvern, condus tot de Viorica Dăncilă, pentru depunerea jurământului”, relatează reporterul Digi24 Anca Suciu. 

La finalul discuției dintre Dragnea și Dăncilă, cei doi au refuzat să dea declarații, spunând doar că toate deciziile luate vor fi anunțate abia după ședință. 

„Avem multe de vorbit (n.r. cu Viorica Dăncilă)”, a spus Liviu Dragnea.

„O să discutăm în CEX. Suntem guvern politic. Sunt președinte executiv al PSD, este normal să discut cu partidul”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebat dacă a incercat să îl convingă pe Tudorel Toader să își dea demisia, Dragnea a răspuns: „Eu nu fac așa ceva”. 

Marți seara a existat o ultimă discuție între Tudorel Toader și Liviu Dragnea, ministrul Justiției refuzând să își dea demisia pentru a ușura procesul remanierii, și a anunțat că își va prezenta un raport de activitate precum și o explicație legată de solicitările venite de la PSD pentru adoptarea ordonanțelor de urgență în materie de justiție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri