Negocierile din USL. Victor Ponta: Nu avem o decizie. PNL nu a fost de acord cu formula pe care am propus-o

Data publicării:
ponta guvern gov-34.ro

Actualizare 18.05. Surse din USL spun că Daniel Constantin, președintele PC, ar fi una dintre propunerile de vicepremier ale lui Victor Ponta.

_______________________

Victor Ponta a spus că propunerea sa a fost ca fiecare formațiune din coaliția de guvernare să aibă un vicepremier, „pentru a îndepărta lucrurile care nu au funcționat bine în formula actuală”. Premierul se referea la „acea situație neplăcută când un partid aflat la guvernare nu e de acord cu deciziile Guvernului”.

Nu a existat un consens în USL pe această propunere, urmează să mai discutăm, ca premier voi face ce îmi stă în putință ca acest consens să fie găsit, ca Guvernul să meargă în Parlament pentru un vot din partea USL de susținere, asta înseamnă ca parlamentarii PNL, PC, PSD, UNPR și aliații de la grupul minorităților să funcționeze fără sincopă în anul 2014, un an complicat de alegerile europarlamentare și prezidențiale”, a spus Victor Ponta.

Colegii liberali nu au fost de acord cu această formulă de restructurare”, a spus Victor Ponta.

Premierul a spus că discuțiile în USL vor continua, pentru a se ajunge la un consens asupra noii formule a cabinetului.

El a adăugat că „nu s-a pus problema” să fie luat un portofoliu de la PNL sau ca un portofoliu să fie dat altcuiva.

Mai mult, Victor Ponta a spus că nu are nicio problemă cu numirea lui Klaus Iohannis ca ministru și vicepremier și că a avut „o discuție foarte bună” cu acesta.

Victor Ponta a justificat absența lui Crin Antonescu de la conferința de presă prin faptul că negocierile au privit restructurarea Guvernului și că era datoria sa, ca prim-ministru, să anunțe rezultatul discuțiilor. Totuși, declarația a fost făcută la sediul USL, unde, de obicei, cei doi lideri ai uniunii fac declarații de presă împreună, și nu la sediul Guvernului.

De altfel, discuțiile de astăzi au avut loc pe fondul unor ironii și înțepături aruncate de liderii USL unii altora, chiar dacă, în cursul zilei, Crin Antonescu se declara „optimist” în legătură cu rezultatul discuțiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri