Negoiță crede că înscrierea online la creșă îi va face pe cei care vor să aibă copii „să dea drumul la treabă”

Data actualizării: Data publicării:
170304_BUCURESTI_PARC_RETROCEDARE_PROTEST_NEGOITA_09_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, promite că părinţii vor avea, în scurt timp, posibilitatea să îşi înscrie online copiii la creşe şi chiar vor putea să rezerve un loc dinainte ca cei mici să împlinească vârsta necesară înscrierii la creşă. „Îi stimulăm pe toţi cei care intenţionează să aibă un bebe să dea drumul la treabă, că avem nevoie să încurajăm natalitatea”, a motivat Negoiţă.

170304_BUCURESTI_PARC_RETROCEDARE_PROTEST_NEGOITA_09_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Astăzi, în Sectorul 3 toate solicitările pentru creşă sunt onorate, asigurăm condiţii bune. Mai mult decât atât, promitem şi ne angajăm ca în cel mai scurt timp să avem un modul online în care cei care au copii şi au nevoie să îi înregistreze într-o creşă, să nu mai fie nevoie să plece de acasă, ci pur şi simplu de acasă să se înscrie la creşă în Sectorul 3. Mai mult decât atât, nu trebuie să împlinească un an, ci dinainte, de când e bebe, poate să se programeze şi facem în aşa fel încât să îi pregătim un loc”, a spus Robert Negoiţă marţi, la inaugurarea unei creşe din Sectorul 3.

Primarul susţine că în acest fel primăria îi stimulează şi pe posibilii viitori părinţi care intenţionează să aibă un copil şi îi va face „să dea drumul la treabă”.

„Îi stimulăm pe toţi cei care intenţionează să aibă un bebe să dea drumul la treabă, că avem nevoie să încurajăm natalitatea. Ne ocupăm noi să aibă un loc în creşă în condiţii bune şi foarte bune. (...) Vom face primăria atât de prietenoasă încât să rezolvăm problemele fără să ne deplasăm de acasă. Să facem totul de pe telefon, online. Ştiţi că avem mari probleme de trafic. Haideţi să nu mai generăm trafic. De unde suntem să rezolvăm problemele”, a spus Negoiţă.

Primăria Sectorului 3 oferă, din acest an, pentru prima dată, posibilitatea cetăţenilor să programeze online căsătoriile civile, această opţiune fiind valabilă doar pentru cuplurile în care unul dintre soţi are domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 3. De asemenea, persoanele care au dobândit cetăţenia română şi nu au avut niciodată domiciliul în România se pot programa tot online pentru depunerea cererilor privind transcrierea certificatelor sau extraselor de stare civilă, în timp ce locuitorii Sectorului 3 pot, prin acelaşi program, să facă rezervări pentru transcrierea acestor documente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri