Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan, numiți consilieri onorifici ai prim-ministrului. Adrian Gheorghe, revocat din funcția de la CNAS

Data publicării:
nelu tataru la o conferinta de presa
Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în Guvernul Orban, îl susține pe Florin Cîțu la șefia PNL Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu i-a numit în calitatea de consilieri onorifici ai prim-ministrului pe Nelu Tătaru, fost ministru al sănătăţii, și pe Horaţiu Moldovan, fost secretar de stat la Ministerul Sănătății în mandatul lui Nelu Tătaru.

În iunie, Nelu Tătaru anunțase că îl susține pe Florin Cîțu pentru șefia Partidului Național Liberal. Fostul ministru al sănătății din guvernul Orban, șef al organizației PNL Vaslui, spunea că are încredere că actualul premier poate fi omul soluțiilor. 

Tot în funcția de consilier onorific al premierului a fost numit și Septimiu-Rareş Szabo, expert care a lucrat cu fostul ministru Cristian Ghinea la Planul Național pentru Redresare și Reziliență.

Pe de altă parte, Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate. Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va exercita atribuţiile preşedintelui CNAS până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii.

Alți trei secretari de stat au fost demiși din funcție de la Investiții, Dezvoltare și Educație.

Este vorba despre Marius-Mihai Vasiliu, care a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, de Călin-Claudiu Bădiu, eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, şi de Gheorghe-Radu Szekely, secretar de stat la Ministerul Educaţiei. 

Toate aceste decizii au fost publicate joi în Monitorul Oficial. 

Tot joi, prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși prin hotărâre de guvern.

Citiți și: USR PLUS: Cîțu a dat afară secretari de stat numiți de USR PLUS, indiferent dacă erau sau nu membri, pentru a-și pune activul de partid

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri