Nemeth Zsolt: Ungaria sprijină orice tendinţă de protejare a intereselor maghiarimii din Ardeal, prin toate posibilităţile

Data publicării:
zsolt nemeth - 4500442-Mediafax Foto-BALAZS ATTILA

Nemeth Zsolt a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Adunarea Generală a Delegaţilor PPMT, că nu există „interese maghiare din Ardeal” şi „interese maghiare din Ungaria”, „ci doar interese maghiare”, informează Mediafax.

„Ungaria sprijină orice tendinţă de protejare a intereselor maghiarimii din Ardeal, în mod consecvent şi utilizând toate posibilităţile pe care le are la dispoziţie. Nu există interese maghiare din Ardeal şi interese maghiare din Ungaria, ci doar interese maghiare, iar în protejarea acestora, maghiarimea din Ardeal se poate baza pe noi, la fel cum noi ne bazăm pe ardeleni”, a afirmat oficialul ungar.

„Am asigurat posibilitatea aderării maghiarimii din Ardeal la comunitatea cetăţenească a patriei mamă - până în prezent sute de mii de persoane au profitat de această oportunitate - şi a participării acesteia la alegeri, iar, prin aceasta, la determinarea soartei şi direcţiei de guvernare a patriei-mamă”, a spus Nemeth Zsolt.

El a afirmat că PPMT este „vocea Transilvaniei”, formaţiunea care vorbeşte deschis despre problemele comunităţii maghiare.

La Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT participă, printre alţii, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, lideri ai unor formaţiuni maghiare din alte ţări vecine Ungariei, dar şi parlamentari ungari.

În cadrul manifestării, PPMT îşi va alege structurile de conducere şi va înainta mai multe propuneri privind regionalizarea României.

Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii este actual lider, Toro T. Tibor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri