Nicolae Ciucă: Deși traversăm crize multiple, am reușit să asigurăm stabilitate și predictibilitate pentru politicile fiscale

Data publicării:
Nicolae Ciucă la o ședință de Guvern.
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Facebook / Guvernul României

România este o destinație de luat în seamă pentru transferarea investițiilor franceze atât din zona de conflict, cât și din zone mai îndepărtate, pentru creșterea rentabilității proiectelor, le-a spus premierul Nicolae Ciucă investitorilor francezi.

„Deși traversăm crize multiple, cu implicații la nivel global, am reușit să asigurăm stabilitate și predictibilitate pentru politicile fiscale. Prin măsurile pe care le-am luat, am reușit să câștigăm încrederea investitorilor, a dumneavoastră, încredere care s-a tradus prin creșterea investițiilor străine directe cu 43,7% în primele 7 luni ale anului, ajungând la cifra de 5,5 miliarde euro”, a spus premierul la Gala Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze din România.

„Prin politicile publice și fiscale adoptate, precum și prin creșterea investițiilor la cel mai mare nivel din ultimii 32 de ani, am demonstrat că suntem dedicați proiectelor de dezvoltare și modernizare a României și că avem ușa deschisă pentru investiții solide, de viitor, regăsite în proiectele și reformele finanțate din fondurile europene, atât prin Cadrul financiar multi-anual, cât și prin PNRR”, a continuat premierul.

„Suntem preocupați să luăm cele mai bune măsuri pentru a crea un climat de afaceri cât mai atrăgător pentru oamenii de afaceri. În acest sens se înscrie și procesul de aderare la OCDE, care ne va ajuta să aliniem sistemul administrativ și funcționarea mediului de afaceri la regulile celor mai puternice economii din lume. Deja valorificăm și integrăm în legislația națională expertiza Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică îndreptată spre transparență, digitalizare și reducerea birocrației. Sunt măsuri așteptate de mediul de afaceri și pe care noi ne-am angajat deja să le implementăm”, a mai spus Ciucă.

„La fel de așteptată de mediul de afaceri este și aderarea României la Spațiul Schengen, un obiectiv important pentru țara noastră, încă din momentul aderării la UE. Mulțumim Franței pentru sprijinul acordat în realizarea acestui obiectiv și pentru susținerea directă anunțată de președintele Macron cu ocazia vizitei din luna iunie în țara noastră. România este astăzi o țară sigură, capabilă să aibă un rol activ în regiune și în lume, alături de prietenii și aliații săi. Prezența militarilor francezi în țara noastră confirmă soliditatea deciziei noastre de a ne apăra împreună valorile comune”, a continuat premierul.

El a amintit că parteneriatul strategic dintre România şi Franţa are o componentă economică importantă pentru ambele ţări, iar investiţiile franceze în România reprezintă 10% din totalul investiţiilor străine directe, cu o valoare de 8,7 miliarde de euro.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri