Nicolae Ciucă, despre fabrica de cauciuri Nokian de la Oradea: Au fost analizate peste 40 de locații din Europa

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca in sedinta de guvern
Premierul Nicolae Ciucă, în ședință de Guvern. FOTO: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a salutat marți decizia companiei finlandeze Nokian de a investi 650 de milioane de euro în România, într-o fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon. Prim-ministrul a precizat că finlandezii au luat decizia amplasamentului la Oradea după ce au studiat mai mult de posibile 40 de locații în Europa.

Fabrica de la Oradea va produce șase milioane de cauciucuri anual și va genera aproximativ 500 de locuri de muncă.

„Decizia finală, luată în urma analizării a peste 40 de locații din Europa, s-a bazat pe criterii de performanță precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanții companiei, la Palatul Victoria, oportunitățile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune”, a declarat Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe pagina guvernului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres a decis să investească 650 milioane de euro în România pentru construcţia unei uzine de anvelope, care va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria de anvelope, informează un comunicat de presă al companiei.

Producătorul finalndez era în căutarea unei noi locaţii pentru o facilitate de producţie, după ce a luat decizia de a se retrage din Rusia ca răspuns la invadarea Ucrainei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri