Ciucă, la Focșani: „Dorim să dotăm armata cu toate capabilităţile moderne”. Un militar a leșinat în timpul discursului premierului

Data actualizării: Data publicării:
ciuca discurs la focsani
Premierul a participat la manifestările dedicate împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 282 Blindate „Unirea Principatelor”. Foto: Capturî video

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că obiectivul guvernului este de a face profesia militară mai atrăgătoare și de a întări armata cu „toate capabilităţile moderne” de care are nevoie în contextul războiului care are loc la granița țării.

Premierul a luat parte, luni, la Focșani, la manifestările dedicate împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 282 Blindate „Unirea Principatelor”.

„Ne vom bizui întotdeauna pe armata română, pe militarii noştri care, alături de aliaţi, vor asigura apărarea României şi a Flancului Estic al NATO”, a spus Nicolae Ciucă, adăugând că a ales să aloce pentru Apărare un buget de 2,5% din PIB, începând de anul acesta

„Dorim să dotăm armata română cu toate capabilităţile moderne de care are nevoie pentru a putea să apere ţara. Dorim să întărim atractivitatea profesiei militare şi să-i asigurăm pe toţi cei care vor depune jurământul militar de respectarea demnităţii şi a sacrificiului lor. Totodată, investim în învăţământul militar, în cercetare şi noile tehnologii necesare bunei funcţionări a întregului complex militar. Vă garantez că investiţiile în dezvoltarea capabilităţilor militare vor continua şi în viitor. Doar o armată puternică este garanţia că un stat şi o societate sunt protejate şi cetăţenii se pot bucura în pace de drepturile şi libertăţilor lor”, a declarat premierul.

Nicolae Ciucă a adăugat că militarii români sunt bine pregătiți și au demonstrat că sunt dispuși să-și riște viața în teatrele de operaţiuni.

„Sacrificiul pentru ţară este o virtute, care trebuie onorată şi căreia trebuie să i se recunoască adevărata valoare. Noi toţi beneficiem de acest sacrificiu al înaintaşilor noştri dar şi al celor care acum îmbrăţişează cariera militară. Lor trebuie să le transmitem astăzi recunoştinţa, respectul şi încrederea noastră a tuturor”, a declarat Ciucă.

Premierul a adăugat, că, în contextul războiului din Ucraina, țara noastră se află de „partea bună a istoriei”.

„Războiul nedrept nu va avea niciodată sorţi de izbândă. Deşi prezent mereu în istorie sub diverse forme, răul nu a triumfat niciodată definitiv. Ca stat membru al UE şi NATO, suntem de partea bună a istoriei şi depinde numai de noi dacă suntem capabili să păstrăm nivelul necesar de stabilitate militară, politică, economică şi socială pentru ţara noastră. Doar această stabilitate a ţării ne poate întări şi ne poate proteja de toate tentativele de destabilizare a parcursului european al României. Pentru a păstra această stabilitate şi acest parcurs european avem nevoie mai mult ca oricând de înţelepciune şi determinare în acţiunile noastre, dar şi de încrederea cetăţenilor în instituţiile statului”, a spus Ciucă.

Un militar a leșinat în timpul discursului premierului Ciucă

O femeie militar a leşinat, luni, la Focşani. Incidentul a avut loc în timpul discursului premierului Nicolae Ciucă. Militarul a fost preluat de colegi şi i s-a acordat primul ajutor.

La ceremoniile de la Focşani participă şi ministrul de Interne, Lucian Bide, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri