Nicolae Ciucă: E greu de înțeles cum grânarul Europei are deficit de balanță comercială pe alimente

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă participă la ceremonia de deschidere a Programului Cultural Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, la Timișoara, vineri, 17 februarie 2023.
Nicolae Ciucă, premierul României. Foto: Virgil Simionescu/Inquam Photos.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că îi este greu să înțeleagă cum România, care era considerată cândva "grânarul Europei", a ajuns acum să importe mai multe alimente decât exportă, adăugând că "s-a pierdut interesul" pentru dezvoltarea industriei alimentare.

Nicolae Ciucă a făcut aceste observații în cadrul unui eveniment care a marcat 30 de ani de activitate a Camerei de Comerţ Americană din România (AmCham), invitând cu această ocazie oamenii de afaceri din Statele Unite să investească în agricultura românească.

"Nouă ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie coşul de pâine al Europei, are deficit de balanţă comercială pe alimente. Importăm alimente de toate felurile. (...) Acum s-a pierdut interesul pe dezvoltarea industriei alimentare şi cred că aici investitorii din AmCham trebuie să vină şi să investească în industria alimentară", a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a adăugat că există potențial pentru investiții atât în România, cât și în Republica Moldova, o ocazie pentru ca această țară să primească ajutor.

Nicolae Ciucă a mai spus că, pe lângă ajutorul investitorilor, agricultorii vor putea miza pe programe guvernamentale "foarte bine ţintite pentru susţinerea fermierilor români şi pentru dezvoltarea industriei alimentare".

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri