Nicolae Ciucă: Forțele politice care doresc să depășim criza au șansa ca să își asume această responsabilitate

Data publicării:
nicolae ciuca iese pe usa dintr-o sala a parlamentului
Nicolae Ciucă (PNL), la negocierile cu PSD și UDMR . Foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul desemnat Nicolae Ciucă anunță că guvernul pe care îl va conduce se va apuca de treabă imediat după ce va fi învestit de Parlament. „Avem foarte multe de făcut împreună”, a transmis el într-un mesaj pe Facebook. 

„Am primit din partea Președintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă aprobării Parlamentului. Forțele politice, cele care doresc să depășim cât mai curând crizele multiple ce încearcă greu țara noastră, au șansa ca în zilele următoare să își asume această responsabilitate. Vă asigur că, odată primit votul instituției fundamentale a democrației, vom trece la treabă din prima clipă.

Nu avem timp de pierdut! Depășirea situației critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort și solidaritate. Țara noastră merită un profil mai puternic în Europa și în lume, pentru că suntem un popor cu multe calități.

Avem foarte multe de făcut împreună, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate și perspectiva unei vieți mai bune”, a scris pemierul desemnat marți, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe Nicolae Ciucă să formeze un nou guvern, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare, care au avut loc la Palatul Cotroceni. 

PNL și PSD au stabilit, luni, lista finală a miniștrilor pe care fiecare partid îi trimite în Guvernul Ciucă. Executivul va avea 20 de ministere la care se adaugă și funcția de secretar general al guvernului. Față de guvernul anterior, Guvernul Ciucă are două ministere noi: ministerul pentru IMM-uri și Turism și ministerul Tineretului și Familiei. Premierul desemnat a avut deja o primă ședință informală cu miniștrii care vor face parte din Cabinetul său, luni seara, la Palatul Victoria.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri