Nicolae Ciucă îi mulțumește lui Cîmpeanu și anunță că PNL va desemna un nou ministru

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca si sorin cimpeanu discuta
Premierul Nicolae Ciucă i-a mulțumit lui Sorin Cîmpeanu pentru "modul în care a înțeles să se sacrifice" dându-și demisia din funcția de ministru. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi seară, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al educației și că PNL se va consulta pentru a înainta rapid o nouă propunere de ministru președintelui Klaus Iohannis.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație.

În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, arată un mesaj transmis de prim-ministru pe Facebook.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia joi seară. El urma să aibă o discuție în această seară cu premierul Nicolae Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa sa.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în 2006. Potrivit jurnalistei, politicianul și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori. Lucrarea se numea "Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor".

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri