Nicolae Ciucă a explicat de ce l-a dat afară pe prietenul lui Orban de la SGG: A fost incompatibilitate profesională

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca pe holul de intrare in sala de sedinte a guvernului
Nicolae Ciucă vorbește despre demiterea lui Antonel Tănase și relația sa cu PNL. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, la sediul PNL, că relația sa cu liberalii este una “foarte bună”, dar având în vedere că este mai nou în politică, există unele “interpretări”. Acesta a spus că motivul demiterii secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, a fost “o chestiune de incompatibilitate profesională” între cei doi.

Întrebat cum este relația sa cu PNL și dacă există nemulțumiri în privința prestației sale, Nicolae Ciucă a afirmat: „Cred că avem o relație foarte bună. Nu am avut niciun fel de problemă. Am discutat cu președintele partidului, ceilalți membri ai Guvernului.

Pe de altă parte, am intrat în politică de puțin timp. Până ne cunoaștem unii pe alții, poate că mai sunt astfel de interpretări”.

Șeful interimar al Executivului a precizat că l-a demis pe Antonel Tănase din funcția de secretar general al Guvernului pentru că există o incompatibilitate profesională între cei doi. “A fost o chestiune de incompatibilitate profesională între mine și dumnealui”.

El a catalogat ca fiind “zvonuri și speculații” că ar fi fost prima propunere de premier.

De asemenea, Ciucă a declarat că a venit la sediul PNL pentru a discuta “chestiunile de închidere a anului financiar”.

“Cum încheiem anul din punctul de vedere al plăților și datoriilor care mai sunt de efectuat. Cum rezolvăm problema finanțării campaniei de vaccinare”, a mai spus prim-ministrul interimar.

Antonel Tănase a declarat, pentru Mediafax, pe 8 decembrie, în prima zi de mandat al premierului interimar, că Nicolae Ciucă i-a cerut demisia: „Nu mă crampronez. Am avut o discuţie cu dumnealui (cu Nicolae Ciucă - n.r.) şi i-am spus că sunt la dispoziţie. Mi-a spus că o să vină un alt secretar general la guvern”.

Antonel Tănase a fost numit în funcţie de către fostul premier, Ludovic Orban, în noiembrie 2019, la două zile după ce Orban a preluat funcţia de premier.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri