Nicolae Ciucă: „Mișcări politice extremiste încearcă să influențeze societatea în România”

Data publicării:
nicolae ciuca face declaratii de presa fotografiat din trei sferturi langa steagurile ue si nato
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit marți, la Iași, la manifestătile de Ziua Unirii Principatelor Române, despre existența unor mișcări extremiste care „încearcă să influențeze societatea” în România. El a mai spus că acestea pot fi identificate „cu ușurință” și s-a declarat încrezător că nu pot pune în pericol democrația din țara noastră.

„Asemenea tuturor democrațiilor europene, sub impactul crizelor multiple generate de război, și în România mișcări politice extremiste încearcă să ne influențeze societatea. Le recunoaștem cu ușurință, pentru că în discursurile promovate de liderii lor se promovează ura în locul bunei înțelegeri, frica în locul acțiunii, dezinformarea în locul adevărului, condamnarea în locul justiției prin lege.

Societățile democratice au însă propriile mecanisme de respingere bazate pe rădăcinile adânci și lecțiile oferite de istorie. În plus, în cazul României, echilibrul și înțelepciunea socială, susținerea puternică a valorilor europene și euroatlantice acționează ca un veritabil catalizator în jurul libertăților democratice”, a declarat Nicolae Ciucă marți, la Iași, unde a mers împreună cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, la manifestările Zilei Unirii Principatelor Române.

Cei doi lideri ai coaliției s-au confruntat cu un val de huiduieli din public, unde reprezentanții partidului AUR au organizat un protest.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri