Nicolae Ciucă: O reducere a prețului energiei, mai mult decât e acum, nu e posibilă. Românii nu trebuie să primească facturi duble

Data publicării:
ilustratie cu un bec aprins, monede si un calculator
Polonia va îngheța anul viitor prețurile la electricitate pentru consumatorii casnici Foto: GettyImages

Românii nu trebuie să plătească facturi duble la electricitate și gaze, pentru că prețurile acestora sunt stabilite prin OUG, spune premierul Nicolae Ciucă. El adaugă că o reducere mai mare a prețurilor la energie nu este posibilă în acest moment.

„Oamenii nu trebuie să primească facturi duble, pentru că nu s-a schimbat nimic în conținutul ordonanței de urgență care stabilește clar prețul care e plătit de consumatorul casnic, ca de altfel și de consumatorii economici. Ca atare, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă s-a întâmplat, e absolut o greșeală și ea trebuie verificată”, a spus Ciucă, după o reuniune a Biroului Național Permanent al PNL.

Premierul a adăugat că la ANRE și la ministerele care decontează compensarea prețurilor la energie și gaze s-au primit facturile pentru perioada noiembrie-martie, dar că trebuie să vină și facturile pe aprilie, pe noua formulă de calcul.

„Facem analiza și venim cu o decizie și în ceea ce privește posibilitatea de ajustare a compensării la prețul la energie. În funcție de impact putem să aducem modificări inclusiv la ordonanță. Românii nu vor fi afectați de măsurile pe care le vom lua în acest sens”, a spus Ciucă.

„O reducere a prețului, mai mult decât e acum, nu e posibilă, pentru că trebuie să fim onești și să spunem oamenilor adevărul: bugetul e cel pe care l-am făcut public și aceștia sunt banii din care putem să facem compensarea prețului la energie și gaze”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri