Nicolae Ciucă: România îndeplinește toate criteriile pentru Schengen. Noul raport ne confirmă eforturile

Data publicării:
nicolae ciuca gesticuleaza
Nicolae Ciucă spune că Austria s-a schimbat în câteva zile la 180 de grade. Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a salutat raportul pozitiv al Comisiei Europene privind aderarea României la Spaţiul Schengen de liberă circulație. Acesta confirmă eforturile făcute de România, a scris Ciucă pe Facebook.

FB: Comisia Europeană a făcut public raportul de evaluare pentru aderarea României la Spațiul Schengen, care este pozitiv.

„Salut raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană, privitor la admiterea României în Spațiul Schengen. Este încă o evaluare favorabilă ce se adaugă la dosarul României, fiind un document care reflectă gradul de pregătire la care țara noastră se află acum”, a spus Ciucă.

„România îndeplinește toate criteriile tehnice necesare pentru a deveni membră în spațiul de liberă circulație. Noul raport de azi confirmă eforturile din ultima perioadă și ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen, a adăugat el.

Comisia Europeană a făcut, miercuri, public, raportul de evaluare pentru aderarea României la Spațiul Schengen, care este unul pozitiv, și a emis instrucțiuni către Consiliul JAI, care se va reuni în 8 decembrie pentru a lua decizia oficială de aderare.

„E momentul să spunem: Bine ați venit!”, a declarat miercuri comisarul pentru afaceri Interne al UE, în conferința de presă organizată după reuniunea Comisarilor pe tema extinderii Spațiului Schengen, referindu-se la România, Bulgaria și Croația.

Cele trei țări au dat dovadă că pot să gestioneze frontiera comună a UE, au personal extrem de bine instruit și angajat, tehnologie, a explicat oficialul european.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri