Niculae Bădălău, confuzie gravă: România conduce Consiliul European

Data publicării:
niculae-badalau-govro

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, baronul PSD de Giurgiu, a făcut joi seară o confuzie între două dintre principalele instituții europene. El a afirmat că „România conduce Consiliul European”.

niculae-badalau-govro
Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, baronul PSD de Giurgiu, a făcut o confuzie între două dintre principalele instituții europene

„Văd ceva ce nu ar trebui să se întâmple. Văd o implicare a domnului președinte Klaus Iohannis în zona politică, ceea ce Constituția interzice. Un garant al Constituției, cum este președintele României, blochează activitatea Guvernului prin actele dânsului.

Nu trebuie să uităm că în acest moment România conduce Consiliul european și cei doi miniștri care ar trebui să fie învestiți sunt extrem de importanți”, a spus Bădălău, joi, la Antena 3.

România deține președinția rotativă a Consiliului UE, adică instituția care reunește miniștrii din statele membre UE în zece formate diferite.

Consiliul European de care vorbește Bădălău este formatul șefilor de stat și de guvern din UE și e condus de președintele Donald Tusk.

sursa: antena3.ro si g4media.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri