Nicușor Dan: Am ajuns la 200.000 de semnături

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan fb

Nicușor Dan a anunțat, luni după-amiază, că Uniunea Salvați România a atins ținta impusă de Biroul Electoral Central de 200.000 de semnături pentru a participa la alegerile parlamentare.

nicusor dan fb

„În această după-amiază am ajuns la 200.000 de semnături în sediu. MULȚUMESC tuturor celor care au semnat și mai ales tuturor celor care au strâns semnături pentru noi.

Pentru siguranță, vă rog să mai strângem încă 20.000, pentru a evita orice risc la Biroul Electoral Central. Vă rog să continuăm să strângem până miercuri, iar toate semnăturile pe care le-ați strâns sau le veți strânge să fie trimise miercuri ca să ne ajungă joi. Vineri le vom depune la Biroul Electoral Central.

Vă promitem că ne vom lupta în Parlament ca niciodată să nu mai fie nevoie de sute de mii de semnături pentru candidaturi. Chiar dacă, prin dumneavoastră, am reușit să strângem semnăturile de data asta, ne vom lupta ca accesul cetățenilor la viața publică să nu mai fie îngrădit prin astfel de măsuri”, a anunțat liderul formațiunii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cele 200.000 semnături necesare pentru participarea la alegerile parlamentare n-au fost o problemă pentru marile partide. PSD a strâns peste un milion, iar liberalii au strâns 800.000.

Şi PMP şi UDMR au depus listele cu susţinători. Mișcarea Populară a depus aproape 350.000 de semnături, iar UDMR a adunat puţin peste 220.000 de semnături.

În schimb, candidaturile independente sunt în pericol. De exemplu, Remus Cernea sau Theodor Paleologu abia au adunat câteva mii și reclamă condiţiile restrictive din legea electorală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri