Nicuşor Dan: Am găsit soluţia care să îmi permită să contrasemnez în mod legal protocolul Alianţei USR PLUS

Data publicării:
nicusor dan

Fostul lider USR Nicuşor Dan anunţă că a găsit soluţia care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul Alianţei USR PLUS, ceea ce ar permite coaliției să candideze la alegerile europarlamentare 2019, după ce Biroul Electoral Central a respins cererea de înscriere a Alianței 2020, motivând că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

nicusor dan
Nicușor Dan spune că ar putea avea o soluție pentru a permite înscrierea alianței USR PLUS în cursa pentru alegerile europarlamentare 2019 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Am găsit, împreună cu echipa juridică (aceeași din 2016), soluția care să îmi permită să contrasemnez în mod legal protocolul Alianței USR PLUS. Nu garantez că, în urma semnăturii mele pe protocol, contestația Alianței USR PLUS va fi admisă. Fac însă tot ce ține de mine, în situația dată, ca o opțiune electorală îmbrățișată de o parte a populației să poata fi prezentă pe buletinele de vot în 26 mai”, a anunţat Nicuşor Dan pe Facebook.

Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.

Într-o postare anterioară, Nicuşor Dan preciza că a plecat din USR prin demisie, în iunie 2017, iar cei care au contestat congresul formaţiunii din octombrie acelaşi an nu ştiau că acest lucru va avea un impact acum.

Precizările lui Nicușor Dan:
„Comentariile mele privind ceea ce s-a întâmplat astăzi:

1. Am plecat din USR prin demisia semnată la 1 iunie 2017. Din acel moment nu am mai avut vreo responsabilitate în numele USR, cu atât mai puțin responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele USR.

2. Timp de cinci luni USR-ul a avut un președinte interimar, Elek Levente. Nu înțeleg de ce acesta nu figurează ca președinte în Registrul Partidelor Politice, după demisia mea.

3. Interpretarea care circulă în spațiul public “congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicușor Dan” lasă să se înțeleagă că membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijați de mine. 
Pe această chestiune țin să precizez:

a) Am considerat și consider că în octombrie 2017 congresul USR a fost viciat prin anularea alegerilor delegaților Municipiului București la Congres și refacerea alegerilor pe alt sistem de vot. Este singura critică pe care am adus-o USR-ului în doi ani de când am plecat din partid.

b) Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care și-au exercitat un drept constituțional. Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanță, dar au fost refuzați. Au contestat acum un an și jumătate, nu își închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanță a durat un an și jumătate”.

Citiți și: 

Prima reacție a lui Dan Barna, după decizia BEC: Se încearcă să fim scoși din procesul electoral

Dacian Cioloș, la Digi24: Vom găsi formula juridică legală să candidăm. Avem încredere în justiție

Reacția PSD după decizia BEC în cazul Alianței USR-PLUS: Să aibă încredere în justiție

Dacian Cioloș: Suntem împiedicați să participăm la alegeri. Cuiva îi e teamă de noi

Vlad Voiculescu a anunțat ce va face Alianța USR-PLUS după respingerea candidaturii la alegerile europarlamentare 2019

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri