Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: "Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul"

Data publicării:
gabriela firea nicusor dan
Gabriela Firea și Nicușor Dan. Foto: Inquam Photos

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea pentru felul în care a condus Bucureștiul, spunând că în timpul administrației pecedente locul spațiilor verzi a fost luat de construcții.

"Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul. S-a stricat în toate cele trei elemente importante, au dispărut spaţii verzi. (...) Au fost probleme şi la densificarea exagerată, şi la patrimoniul construit, adică demolări de case şi apariţii de blocuri nepotrivite în zone istorice", a declarat primarul Nicuşor Dan despre predecesoarea sa, Gabriela Firea, într-o emisiune la PrimaTV, potrivit Agerpres.

Nicuşor Dan a mai susţinut că în Direcţia de Urbanism din Primăria Generală există angajaţi care au eliberat autorizaţii şi PUZ-uri ilegale.

"Sunt mulţi oameni acolo care au dat de-a lungul timpului autorizaţii şi PUZ-uri ilegale şi care o să părăsească instituţia", a anunţat el.

Legat de mafia imobiliară, primarul general a arătat că sunt funcţionari care au colaborat cu această reţea.

"Există funcţionari care au colaborat cu această reţea de influenţă dintotdeauna şi pe care nu trebuie foarte mult ca să-i dai afară, trebuie doar să vezi că au emis nişte autorizaţii ilegale în mod sistematic. (...) Evident, primarul şi arhitectul şef care au condus această structură au fost complici şi cu ei, şi cu cei care au venit la ei", a afirmat Nicuşor Dan.

El este convins că "există foarte mulţi oameni care prin aceste PUZ-uri de sector au obţinut un folos necuvenit", aceasta transpunându-se în "zeci, sute sau milioane de euro".

Primarul general a mai spus că există aproximativ 30-40 de litigii pe construcţii ilegale.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri