Nicușor Dan despre acuzațiile că USR ar fi primit 1 milion de lei de la persoane fără adăpost

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan usr_fb

Liderul Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a respins speculațiile potrivit cărora procurorii ar fi declanșat o anchetă pe tema finanțării USR și a arătat că banii primiți de partid în timpul campaniei electorale au făcut deja obiectul unei verificări din partea Autorității Electorale Permanente, „care a constatat legalitatea”.

nicusor dan usr_fb

„Voi repeta, de fiecare dată când este cazul, adevărul despre donaţiile primite de USR. Finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din Bucureşti a fost verificată de către Autoritatea Electorală Permanentă care a constat legalitatea ei şi a decis decontarea sumelor cheltuite. Nu există nicio anchetă care să vizeze finanţarea USB/USR, aşa cum se susţine, în mod fals, în notiţa publicată azi pe siteuri de news şi în emisiunile unor televiziuni. Toate acuzaţiile absurde aduse USR demonstrează un singur lucru, că le este frică”, a precizat Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

În opinia acestuia, acuzațiile aruncate în spațiul public ar putea fi puse în legătură cu discuțiile despre grațiere și modificarea Codurilor penale. „Realitatea pe care o construiesc politicienii interesaţi de amnistie şi graţiere şi cutiile lor de rezonanţă din presă e demnă de Alice în Ţara Minunilor. După ştirile potrivit cărora câinii primesc bani pentru protest, notiţa că USB/USR ar fi fost sponsorizată de persoane fără adăpost nu mai miră pe nimeni”, a declarat Nicușor Dan.

Precizările liderului USR vin în contextul în care, pe mai multe site-uri de știri, au apărut astăzi texte despre ancheta pe care ar fi declanșat-o DIICOT, după ce AEP ar fi constatat că „mai bine de un milion de lei ar fi ajuns din străinătate, în conturi deschise pe numele unor persoane din categoria «homeless», respectiv oameni fără venituri și fără domiciliu”.

Subiectul finanțării USR în campaniile de anul trecut a fost ridicat public și de președintele PSD, Liviu Dragnea. „Am o întrebare pentru domnul procuror general, pe care îl văd foarte activ: a primit cumva o sesizare la Parchet cu referire la finanţarea ilegală a USR? Să ne spună dacă au primit sau nu”, spunea șeful social-democraților, în urmă cu o săptămână, într-o emisiune televizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri