Nicuşor Dan îşi anunţă candidatura la primărie: Am speranţa că voi fi candidatul unic al Opoziţiei

Adrian Dumitru Data publicării:
nicusor dan

Nicuşor Dan şi-a anunţat candidatura la primăria Capitalei ca independent. Fostul lider USR spune că îşi doreşte să fie candidatul comun al partidelor de Opoziţie împotriva Gabrielei Firea şi le cere acestor partide sprijinul.

Anunţul candidaturii lui Nicuşor Dan vine după ce fostul lider USR spunea în trecut că se află într-un dialog cu celelalte forţe politice din Opoziţie. Contactat de Digi24.ro, Dan a confirmat, joi, intenţia şi a spus că „trebuie să existe o înţelepciune pentru un candidat unic al Opoziţie şi am speranţa că eu o să fiu acela”.

Mai mult decât atât, Nicuşor Dan a declarat pentru Digi24.ro că dacă va exista un candidat stabilit de comun acord după un dialog între partide şi el, nu va candida împotriva acelui candidat: „Dacă în urma unei înţelegeri la care să ia parte toate partidele de opoziţie şi cu mine o să ajungem la concluzia că există cineva cu mai multe şanse să câştige, eu nu o să candidez împotriva acelui candidat stabilit de comun acord”.

Nicuşor Dan a reintrat în USR la momentul depunerii listei comune a Alianţei 2020 pentru a contrasemna lista, în condiţiile în care alianţa USR-PLUS fusese respinsă pe motive formale de BEC. Despre situaţie, fostul lider USR spune că a părăsit formaţiunea imediat după ce problema a fost rezolvată: „Exact aşa s-a întâmplat, am spus de atunci că o să mă înscriu pe o perioadă scurtă cât să pot să co-semnez protocolul fără să comit un fals în acte, am făcut asta, m-am înscris şi după aceea m-am retras”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri