Sari la conținut
News Alert

Nicușor Dan: Miniștrii propuși, selectați după criteriul obedienței față de Dragnea

Președintele Uniunii Salvați România (USR) a declarat că miniștrii din Cabinetul Grindeanu au fost aleși pe criteriul „obedienței față de lider și față de partid”. Nicușor Dan a precizat că Liviu Dragnea nu „a avut curaj” să propună miniștri profesioniști deoarece se teme că ar putea „pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății”. 

nicusor dan

„Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat lui Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonați, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică. Nu competența a fost criteriul de selecție, ci obediența față de lider și de partid. Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniștri profesioniști arată de fapt slăbiciunea președintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății”, a precizat Nicușor Dan pe Facebook. 

Nicușor Dan a nominalizat câteva persoane din lista propusă de liderul social-democraților, care „ sunt oameni care s-au arătat dispuși la compromisuri în interesul partidului sau al unei persoane”.

„Nominalizarea lui Carmen Daniela Dan și a lui Sevil Shaiddeh, subordonatele lui Liviu Dragnea, pentru două portofolii importante este emblematică. Mai sunt și alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanți ai ordinelor partidului : Florin Iordache, susținut pentru Ministerul Justiției , este unul dintre coautorii marței negre, iar Teodor Meleșcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secții de votare în Diaspora. Florian Bodog, care și-a pierdut dreptul de a conduce doctorate și care nu are nimic notabil în parcursul profesional , nu ar fi obținut niciodată portofoliul Sănătății într-o societate normală”, a scris liderul USR pe Facebook. 

Liviu Dragnea a prezentat lista membrilor Cabinetului Grindeanu, în care vicepremieri vor fi Sevil Shhaideh şi Daniel Constantin. 

Pe aceeași temă