Nicușor Dan: Miza PSD și a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei o reprezintă planurile urbanistice „pentru speculatorii imobiliari”

Data publicării:
Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, și fostul edil, Gabriela Firea.
Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, și fostul edil, Gabriela Firea. colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că „adevărata miză” a Partidului Social Democrat la Primăria Capitalei ar fi planurile urbanistice zonale „pentru speculatori imobiliari”, inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie a zonei istorice. Conform lui Nicușor Dan, „PSD este apărătorul mafiei imobiliare”.

„Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit aseară, într-un interviu tv, adevărata miză a partidului său la Primăria Capitalei: PUZ-uri pentru speculatori imobiliari, inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie a zonei istorice şi menţinerea PUZ-urilor şi autorizaţiilor ilegale emise de administraţia trecută”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Ca să fie clar pentru bucureşteni: PSD e apărătorul mafiei imobiliare, al celor care vor să facă bani pe plămânii oamenilor şi pe sănătatea oraşului, încălcând legea, sufocând Capitala şi distrugându-i patrimoniul. Mafia de care liderul PSD pretinde că n-a auzit face de doi ani încercări disperate să construiască blocuri între case şi să distrugă spaţiile verzi”

Nicușor Dan a menţionat că, în timpul mandatului său, nu vor fi distruse clădiri de patrimoniu sau suprafeţe de spaţiu verde.

„Probabil că pixul Gabrielei Firea - cu care a semnat zeci de PUZ-uri şi de autorizaţii de construire ilegale - ar fi acum de mare folos PSD-ului la Primăria Capitalei, pentru a mai distruge nişte hectare de spaţiu verde şi a mai pune la pământ nişte clădiri de patrimoniu. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple în Bucureşti şi, cât timp voi fi eu primar, nici nu se va întâmpla”, a mai spus Dan.

Declaraţiile lui Nicușor Dan vin după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Gabriela Firea este candidatul social-democrat la Primăria Capitalei şi că dezvoltatorii imobiliari şi-ar dori să scape de Nicușor Dan.

„Vreţi să ieşim după emisiune prin Bucureşti să vedem ce a făcut Nicuşor Dan din Bucureşti? E vreun dezvoltator în Bucureşti care nu îşi face cruce să scape odată de el? E cineva care să îl laude pe Nicuşor Dan? A făcut ceva Nicuşor în Bucureşti? Nu ai apă caldă, nu ai apă rece, nu ştiu cu ce mafie se bate”, a spus Ciolacu la România TV. El a adăugat că „administraţia nu e la îndemâna oricui”, potrivit Agerpres. „Domnul Nicuşor Dan poate să fie un om inteligent şi am înţeles că e un om foarte inteligent. Administraţia nu e la îndemâna oricui, nu e o meserie uşoară, trebuie să te pricepi. Eu înţeleg cu oamenii noi din politică, am văzut ce a făcut şi ăla de la Braşov cu Curtea de Conturi, l-am văzut şi pe ăla de la Timişoara. Îmi pare rău, în acest moment nu au făcut faţă aceşti oameni la simple funcţii în administraţie”, a apreciat Ciolacu

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri