Nicuşor Dan refuză pe Facebook oferta politică a PNL

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan fb

Liderul USR răspunde ofertei politice lansate în spaţiul public de copreşedintele PNL. Alina Gorghiu a declarat că Uniunea Salvaţi România (USR) este singurul partid mic care merită să intre în Parlament şi că se pot găsi căi de comunicare cu acest partid. Într-un mesaj pe Facebook, Nicuşor Dan îi răspunde: USR nu va face alianță cu niciun partid.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Doamna Alina Gorghiu, co-președinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-și o susținere comună a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod ușor neserios de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva USR și, pe de altă parte, o declarație prematură în absența unei voințe politice dovedite pentru reformă internă a PNL, pentru transparență și bună guvernare în administrația locală sau centrală”, scrie Nicuşor Dan, la o zi după ce Alina Gorgiu a vorbit despre o posibilă viitoare alianţă PNL-USR în susţinerea guvernului, după alegerile parlamentare.

„Răspunsul meu este următorul:

1. USR nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu PNL. Alianță pentru vechile partide înseamnă negociere de funcții și împărțire a resurselor publice prin alocări bugetare discreționare către clientela politică. Nu suntem și nu vom fi parte a acestor trocuri.

2. Susținem un premier tehnocrat și un guvern care va prelua proiectele noastre în programul de guvernare.

3. Vom susține măsurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparență a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administrației și la o creștere a respectului față de lege, însă nu vom da un cec în alb niciunui Guvern.

4. PNL încearcă să se poziționeze într-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Așteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL”, a precizat liderul USR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri