Nicușor Dan s-a reînscris în USR: „Fac tot ce ține de mine, legal, astfel încât Alianța USR-PLUS să fie pe buletinele de vot”

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan usr_fb

Nicușor Dan s-a reînscris în USR aceasta fiind soluția juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS, după decizia BEC de a respinge înscrierea alianței la alegerile europarlamentare din luna mai.

N19 DAN NICUSOR (FARA ZOOM ) agerpres_8723766
Foto: Agerpres

„Indiferent de ce cred eu despre această alianță, atâta vreme cât ea reprezintă o opțiune electorală pentru o parte a alegătorilor, fac tot ce ține legal de mine ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot, iar oamenii să poată face alegerea pe care și-o doresc. Așa este într-o democrație”, a declarat Nicușor Dan, pentru HotNews.ro.

Decizia sa a venit după ce BEC a respins cererea de înregistrate a Alianței USR-PLUS.

Joi, fostul lider USR anunța că a găsit soluţia care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul Alianţei USR PLUS, ceea ce ar permite coaliției să candideze la alegerile europarlamentare 2019, după ce Biroul Electoral Central a respins cererea de înscriere a Alianței 2020, motivând că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

Într-o postare anterioară, Nicuşor Dan preciza că a plecat din USR prin demisie, în iunie 2017, iar cei care au contestat congresul formaţiunii din octombrie acelaşi an nu ştiau că acest lucru va avea un impact acum.

Alianţa USR-PLUS va contesta, astăzi, la Înalta Curte, decizia Biroului Electoral Central, care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. Nicuşor Dan a anunţat, joi seara, că a găsit soluţia care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul alianţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri