Nicuşor Dan: SRI nu a ajutat USR. O vom da în judecată pe Alina Mungiu-Pippidi

Data publicării:
nicusor dan digi24

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, spune că nu a văzut ultimele afirmaţii ale Alinei Mungiu-Pippidi referitoare la faptul că SRI ar fi ajutat partidul pe care îl conduce şi că, dacă ”doamna Pippidi chiar a declarat asta” o va acţiona în instanţă.

nicusor dan digi24

Nicuşor Dan a fost întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre afirmaţiile făcute de Alina Mungiu-Pippidi potrivit cărora USR ar fi fost ajutat de SRI.

”O să vorbesc cu Departamentul Litigii pentru că aceste afirmaţii ne fac rău. Nu ştiam de această declaraţie. Fără îndoială nu. Clar, nu. Este o afirmaţie foarte gravă pentru care voi vorbi cu Departamentul Litigii”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă o va da în judecată pe Alina Mungiu-Pippidi pentru aceste afirmaţii, Nicuşor Dan a precizat: ”Dacă doamna Pippidi chiar a declarat asta, opinia mea personală este că da, o vom acţiona în judecată”.

Într-un editorial publicat în urmă cu două zile pe portalul romaniacurata.ro, Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele Societăţii Academice Române, susţine că USR ar fi fost ajutat de SRI, prin intermediul ”tehnocraţilor”.

”Putem investiga ce firme are SRI şi în ce organe de presă au acţiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu «tehnocraţii» în schimbul promiterii sprijinului de presă, care până atunci băgase USR sub preş, cum fac cu tot ce e spontan şi unde nu plăteşte nimeni”, susţine Alina Mungiu-Pippid în editorial.

Sursa News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri