Nicușor Dan susține că USR nu este interesat de guvernare

Data publicării:
nicusor

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a anunțat că formaţiunea pe care o reprezintă nu doreşte să facă o alianţă în vederea guvernării, însă vrea să voteze pentru un guvern şi, în acest sens, va negocia pe program, nu pe poziţii de miniştri.

nicusor dan si clotilde armand in fata ta

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, recent, că dintre toate partidele mici liberalii ar dori să colaboreze după alegeri doar cu USR, formațiunea condusă de Nicușor Dan, în cazul în care va pătrunde în Parlament. Gorghiu a mai adăugat că este vorba nu despre participarea la guvernare a USR, ci despre învestirea și apoi sprijinirea unui guvern liberal.

Liderul USR a ţinut să precizeze că, potrivit cifrelor din sondaje, în momentul acesta, PSD şi ALDE nu ar avea nicio problemă să formeze guvernul, însă ”PSD a fost de multe ori în situaţia câştigătoare, chiar cu două săptămâni înainte de alegeri şi de multe ori prezenţa masivă la vot a răsturnat calculele dinainte”.

”Eu sper să se întâmple acelaşi lucru. Noi nu vrem să facem o alianţă, însă vrem să votăm pentru un guvern (...) negociind cu primul-ministru pe program, nu neapărat pe poziţii de ministru, pentru că nu ne interesează. Pe program şi neavând presiunea internă din partid a unor oameni şi grupuri care vor să fie miniştri, vom putea să avem o abordare morală asupra actului de guvernare”, a explicat Nicuşor Dan. 

În ce priveşte cooptarea pe listele USR pentru parlamentare a unor miniştri, Nicuşor Dan a arătat că negocierile cu aceştia sunt într-o stadiu avansat.

”Sunt unii care, practic, au decis că vin la noi, însă au lucruri de terminat acolo. Răspunsul final va veni pe 20 octombrie. Sunt 5-6 cu care stăm de vorbă. Să lăsăm informaţia aşa cum am prezentat-o”, a spus Nicuşor Dan.

Preşedintele Uniunii Salvaţi Româna (USR), Nicuşor Dan, a spus, pe 20 septembrie, că va anunţa numele candidaţilor pentru parlamentare în ultimele zile de depunere a listelor şi că încă oscilează dacă va renunţa la mandatul său de consilier general al municipiului Bucureşti în favoarea unui eventual mandat în Parlament. Dan spune şi că există discuţii cu "cinci, şase” membri ai actualului executiv despre o eventuală candidatură a acestora din partea USR.

”Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun”, a spus Nicuşor Dan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri