Nini Săpunaru ar fi fost acționar la o firmă urmărită penal de DNA. Reacţia acestuia

Data publicării:
5216554a95f9cfc36c000003 2

ACTUALIZARE 19.22. Deputatul PNL Nini Săpunaru susţine că nu mai are „nicio legătură” cu firma Europroiect SRL.

Nu mai am nicio legătură cu SC Europroiect SRL. Acţiunile pe care le deţineam la această societate comercială au fost cesionate în favoarea asociatului meu. Tot pentru corecta informare vă spun că, din anul 1997 de când am fost numit secretar de stat, şef al Direcţiei Generale a Vămilor, nu am mai fost implicat în activitatea de management a respectivei firme. Am renunţat şi la calitatea de acţionar la această firmă pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se crea un conflict de interese, având în vedere posibila mea desemnarea în funcţia de ministru al Transporturilor”, spune Nini Săpunaru, conform unui comunicat remis Mediafax.

De asemenea, el susţine că Europroiect SRL „nu a avut niciodată contracte încredinţate direct de CNADR sau de către Ministerul Transporturilor”.

Deputatul PNL a mai precizat că cercetarea pe care o face DNA asupra acestei firme „vizează direct administratorul firmei, fiind vorba de o presupusă infracţiune săvârşită anul trecut”.


În declarația de avere a lui Nini Săpunaru din luna iunie a acestui an, apare că este acționar la o firmă din Focșani, care se află în atenția procurorilor DNA Iași de un an, din cauza unor contracte încheiate de această firmă cu statul.

De asemenea, din declarațiile cumnatului lui Nini Săpunaru rezultă că deputatul PNL a renunțat la acțiunile pe care le avea, în urmă cu trei săptămâni. Ar fi o concidență destul de mare, având în vedere că din acea perioadă se discută despre un nou ministru al Transporturilor, după ce Relu Fenechiu a fost condamnat în primă instanță.

Nini Săpunaru a fost anunțat zilele trecut de Crin Antonescu ca fiind posibil succesor al lui Relu Fenechiu la Transporturi, dar premierul Victor Ponta a transmis ieri că nu va accepta această propunere. Nu au existat însă și justificări din partea prim-ministrului.  

Crin Antonescu a revenit asupra declarațiilor și a spus că oricum nu era singura variantă pe care o au liberalii. Aceștia vor decide mâine, într-o ședință a Biroului Politic Central, pe cine propun la Transporturi.

Cert este că luni dimineață, premierul va merge la Cotroceni cu o propunere, iar până seara, Traian Băsescu și Victor Ponta trebuie să găsească o soluție pentru șefia ministerului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri