Noi sfere de influenţă în PSD

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea 180115_PSD_CEX_028_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Judeţele fidele lui Liviu Dragnea au reuşit să câştige portofolii importante în noul guvern. Turneul din Moldova al şefului PSD nu a rămas fără rezultat, patru propuneri de ministru din această regiune fiind votate în Comitetul Executiv. Şi Ardealul este bine reprezentat, în timp ce Sudul a pierdut din influenţa covârşitoare pe care o avea la Palatul Victoria.

Liviu Dragnea şi-a început anul cu un turneu prin Moldova pentru a se asigura de sprijinul filialelor de acolo în disputa cu fostul premier Mihai Tudose. Acum, toate cele patru judeţe vizitate au prins câte un post de ministru. Educaţia pentru Suceava, Transporturile pentru Bacău, Economia pentru Neamţ şi un post de vicepremier pentru judeţul Vaslui.

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui: „De data aceasta am reuşit o repartizare mai echilibrată a funcţiilor din Executiv pentru că, trebuie să o spunem, existau anumite frustrări în unele zone care reprezentau un bazin electoral important al PSD-ului, dar care nu furnizau membri ai Executivului”.

Nu doar cei din Moldova sunt mulţumiţi. Şi peste munţi, situaţia se vede bine, după ce au apărut miniştri din zonă. Au şi p explicaţie pentru noua ordine în PSD.

Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş: „Ardealul a câştigat câteva ministere, sunt cred şapte sau opt miniştri din Ardeal, e un lucru foarte important pentru noi. Dacă vorbim despre Hunedoara, Bistriţa, Maramureş sunt judeţe deja fiefuri social-democrate”.

Supărare mare este în zona de sud a ţării. Bucureştiul nu a putut impune decât un ministru, deşi intrase cu trei propuneri. Cea mai dureroasă înfrângere a fost pentru Ecaterina Andronescu, care a pierdut la vot în faţa rectorului Valentin Popa de la Suceava. Mai ales, că acesta este membru PSD de doar o lună de zile.

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct PSD: „Nici nu credeam vreodată că voi asista în CEx ca un domn profesor necunoscut pentru noi, să vină să câştige în faţa Ecaterinei Andronescu”.

Cum pe internet greşelile gramaticale ale ministrului propus pentru Educaţie au devenit deja virale, Codrin Ştefănescu îi cere explicaţii

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct PSD: „Trebuie domnul profesor să vină să răspundă cât ştie gramatică, cât de bine vorbeşte, ce de bun orator este, cum vrea el să îndrepte lucrurile la educaţie.”

Nici filiala condusă din umbră de preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, nu a mai prins de data aceasta un fotoliu de ministru. De altfel, el nici nu a participat la ultima şedinţă a Comitetului Executiv.

Marian Mina, preşedinte PSD Giurgiu: „(Acum a fost rândul celor din Moldova?) Da. Şi noi cei din sud avem miniştri. Avem premier, avem ministru la Interne. Suntem reprezentaţi cum trebuie şi sudul. (De Teleorman?) Nu contează, din sud.”

Noul Guvern urmează să primească luni în Parlament votul de învestitură

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri