Noii miniștri au depus jurământul

Data actualizării: Data publicării:
ministri

Șapte noi miniștri au depus astăzi jurământul la Cotroceni. Este vorba despre cei șase miniștri care au fost acceptați astăzi de președintele Klaus Iohannis și Ecaterina Andronescu, numită săptămâna trecută la Ministerul Educației.

Klaus Iohannis a anunțat astăzi că i-a numit în funcțiile de miniștri pe Niculae Bădălău, la Ministerul Economiei, Marius Budăi (Ministerul Muncii), Constantin Bogdan Matei (Ministerul Tineretului și Sportului), Daniel Breaz (Ministerul Culturii), Alexandru Petrescu (Ministerul Comunicațiilor), Gabriel Leş (Ministerul Apărării).

Pe de altă parte, președintele a semnat revocarea Liei Olguța Vasilescu de la Ministerul Muncii, dar nu și numirea acesteia la Ministerul Transporturilor. Nici Ilan Laufer nu a fost acceptat la Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, Klaus Iohannis a revocat doar șase dintre cei opt miniștri a căror remaniere a decis-o ieri conducerea PSD. Astfel, rămân în funcții Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, unul din adversarii lui Liviu Dragnea, și Lucian Șova, ministrul Transporturilor.

La ceremonia de la Cotroceni a fost prezentă Viorica Dăncilă, alături de mai mulți membri ai Guvernului pe care îl conduce. Au lipsit șefii celor două camere ale Parlamentului - și al celor două partide din coaliția de guvernare, PSD și ALDE - Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Aceștia au discutat timp de câteva ore în biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea.

Președintele nu a făcut declarații.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri