Video Nou scandal în Parlament. George Simion hărțuiește deputații, Diana Șoșoacă se ceartă cu senatorii

Data actualizării: Data publicării:
george simion si diana sosoaca fac live pe facebook in parlament
George Simion și Diana Șoșoacă, protagoniștii unor noi scandaluri în Parlament Foto arhivă: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentul a fost luni scena unui nou scandal care i-a avut ca protagoniști pe George Simion și Diana Șoșoacă. Cea din urmă a fost nemulțumită că nu i s-a dat cuvântul, dar și pentru că i s-a spus să poarte masca de protecție. De partea cealaltă, liderul AUR i-a supărat pe colegii săi cu filmările pe Facebook. Deputații USR au transmis, de la tribună, că se simt hărțuiți de George Simion și au cerut aplicarea de urgență a regulamentului adoptat săptămâna trecută, deși tot ei au atacat la Curtea Constituțională modificările făcute în regulament.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că va continua să facă live-uri din sala de şedinţe până când Curtea Constituţională se va pronunţa asupra modificărilor aduse Regulamentului.

„Tocmai mi-aţi interzis să fac live-uri pe Facebook de aici, de la tribuna Parlamentului, şi vreau respectuos să vă spun că, până se va pronunţa Curtea Constituţională, voi continua să fac live-uri pe Facebook şi sper să nu mă sancţionaţi foarte grav. Mai cu milă, mai cu milă, pentru că ai noştri colegi de la PNL tocmai au propus sancţionarea mea. Hai să vedem ei cum vor fi sancţionaţi! Domnul Fălcoi a spus că sunt drogat sau par drogat”, a afirmat George Simion.

„Este Ziua îndrăgostiţilor, credeam că vom marca altfel această relaţie de iubire dintre noi, probabil că mai după-amiază ne vom comporta puţin mai romantici”, a replicat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu, preşedinte de şedinţă.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a precizat că nu sunt interzise live-urile din plen, dar acestea trebuie să se facă din zona grupurilor parlamentare.

„Colegului Simion îi dau două răspunsuri. Nu am interzis live-urile din sala de plen, dar astea se realizează, aşa cum faceţi, din zona grupului parlamentar pe care îl reprezintă fiecare parlamentar în parte. Iar în privinţa celorlalte aspecte pe care le-a semnalat domnul lider de grup, îi reamintesc că hotărârile Camerei Deputaţilor intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial. Modificarea Regulamentului este publicată în Monitorul Oficial, deci este în vigoare”, a spus Andronache.

USR a atacat modificarea Regulamentului la CCR, dar cere aplicarea lui

Grupul parlamentar al PNL a solicitat sancţionarea liderului deputaţilor AUR, George Simion, cu avertisment, pe motiv că în şedinţa din 7 februarie, la dezbaterea moţiunii simple a USR în plenul Camerei, acesta l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, iar Biroul permanent a trimis cererea la Comisia juridică pentru un punct de vedere.

Ca urmare, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 202 voturi „pentru”, 91 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri, o hotărâre prin care se modifică Regulamentul forului legislativ, printre modificări aflându-se şi o prevedere potrivit căreia este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea şedinţei Camerei Deputaţilor, a Biroului permanent, a Comitetului liderilor sau comisiilor cu alte mijloace decât cele folosite oficial de Camera Deputaţilor. „Prin derogare de la acest paragraf, deputaţii pot transmite sau înregistra şedinţa Camerei şi şedinţele comisiilor numai în perimetrul din sala de şedinţe alocat grupului parlamentar ai căror membri sunt sau, în cazul deputaţilor neafiliaţi, în perimetrul alocat acestora”, se precizează în hotărâre.

USR și AUR au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională modificările. Ei consideră că astfel se limitează transparența activității parlamentare și că n-ar trebui ca sancțiunile să vizeze un întreg grup parlamentar pentru o acțiune făcută de unul dintre aceștia. 

În ciuda acestui fapt, Iulian Bulai, deputat USR, a anunțat luni că este de acord cu propunerea de a limita prezența deputaților care vor să facă live pe Facebook și a declarat că se simte hărțuit „în față” de George Simion.

„USR a fost împotriva modificării regulamentului pentru că noi credem în libertatea de expresie, dar suntem de acord cu această propunere de a limita prezența deputaților care vor să facă live-uri de la grupurile lor parlamentare. Să nu vină să mă hărțuiască în față! Deci, vă rog să dispuneți aplicarea regulamentului, votat cu majoritate de voturi, către domnul deputat care acum încalcă regulamentul și care hărțuiește parlamentarii!”, a cerut Iulian Bulai.

„Deduc că acum e bun regulamentul pe care l-am votat” - a comentat Daniel Suciu, deputat PSD.

Atitudinea ambiguă a USR a fost taxată și de foștii parteneri de guvernare:

„Dacă bine am înțeles, ăsta a fost motivul, că nu pot să facă live-uri oriunde în această sală, pe acest motiv ați atacat la Curte, domnule coleg! Eu nu mai înțeleg nimic: acum sunteți de acord și atacați în același timp la Curte, de braț cu AUR, sigur?!”, a spus Csoma Botond, deputat UDMR.

Alina Gorghiu: Cămașa de forță este disponibilă inclusiv pentru doamna Șoșoacă

Scandal a fost și în Senatul României, acolo unde protagonista a fost senatoarea Diana Șoșoacă. Aceasta s-a certat cu Alina Gorghiu, președinta de ședință, și cu Nicoleta Pauliuc, senator PNL:

Nicoleta Pauliuc - senator PNL: Nu mai daţi cuvântul pe procedură celor care nu sunt...

Diana Şoşoacă - senator neafiliat: De ce? Unde zice aşa ceva?

Nicoleta Pauliuc: Asta e legea, ne place sau nu.

Diana Şoşoacă: Dumneavoastră faceţi legea?

Alina Gorghiu: Haideți, doamnă, că nu e circ aici. Nu aveți mască. Vă invit afară, puneți-vă masca! i-a spus Alina Gorghiu, care apoi s-a adresat colegei Nicoleta Pauliuc: Doamna Pauliuc, ați mai făcut sesizare la 112! (...) Țipați afară, stimată doamnă, că ne dor urechile. Mulțumesc pentru amabilitate, rog chestorii să scoată oamenii care urlă în sala de plen. Dacă nu, vă invit să sunați la 112, cămașa de forță este disponibilă inclusiv pentru doamna Șoșoacă”, a încheiat Alina Gorghiu.

Diana Șoșoacă a fost amendată pentru că nu a purtat mască în clădirea Senatului, deși legea o obligă. Pe 22 noiembrie, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a sunat la 112 de la tribuna Senatului și a reclamat-o pe Diana Șoșoacă pentru nepurtarea măștii.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...