Noii miniștri spun că nu vor fi probleme cu plata pensiilor și salariilor în decembrie: „Banii vor merge exact acolo unde avem nevoie”

Data actualizării: Data publicării:
marius budai
Marius Budăi, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu vor exista probleme cu plata pensiilor în luna decembrie, deoarece banii alocaţi Ministerului Muncii la rectificarea bugetară vor acoperi plata tuturor pensiilor pentru această lună, a spus, vineri, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, la preluarea mandatului.

„Banii vor merge exact acolo unde avem nevoie pentru a încheia cu bine luna decembrie, mă refer la plata pensiilor, o parte din plata alocaţiilor. O parte din pensii deja s-au plătit, banii au ajuns către Poşta Română. Odată cu rectificarea de astăzi închidem orice problemă şi orice sincopă pe anul 2021 şi nu vor fi probleme”, a spus Budăi, citat de Agerpres.

„Primele plăţi deja s-au făcut, după data de 1 decembrie cei din Poşta Română şi băncile vor începe să distribuie banii, nu sunt probleme în acest moment şi cu această rectificare închidem practic tot anul”, a adăugat ministrul Muncii.

Și noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, a spus că nu vor fi probleme cu plata pensiilor și salariilor.

„În şedinţa de Guvern de astăzi (vineri - n. r.) voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susţinerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcţionarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanţelor şi le mulţumesc Avem multe de făcut în continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, consultări ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri