Noul ministru de interne adoptă teoria loviturii de stat în 10 august

Data actualizării: Data publicării:
nicolae-moga-juramant-cotroceni-inquamphotos-octav-ganea (3)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un interval de câteva ore, noul ministru de Interne și-a schimbat părerea despre 10 august 2018. Dimineață, la prima sa întâlnire cu jurnaliștii, a declarat că ce s-a întâmplat atunci a fost „un eveniment nefericit”.

După-amiază, în vizită la sediul Jandarmeriei, Nicolae Moga a adoptat teoria loviturii de stat pe care ar fi pus-o la cale protestatarii din Piața Victoriei și care ar fi fost dejucată de intervenția forțelor de ordine.

Orice instituție este protejată de lege, mai ales Guvernul României, este instituție fundamentală a statului român. Cine va îndrăzni vreodată să forțeze sau să aibă vreun gând necurat, înseamnă că poate să fie și tentativă de lovitură de stat”, a declarat Nicolae Moga.

Această variantă a fost lansată de Liviu Dragnea imediat după violențele de la mitingul diasporei de anul trecut și a fost puternic susținută de fostul ministru de interne, Carmen Dan. A fost reluată de premierul Viorica Dăncilă, acum două zile, în direct la Digi24.

„În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Poate cei care au fost în Piața Victoriei au reclamat anumite lucruri, poate aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu. Dar eu știu un lucru: că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitați-vă în orice stat membru al UE, dacă cineva forțează și încearcă să intre în Guvern, cum ați cataloga acest lucru? (...) În momentul în care prin violență încerci să intri în clădirea Guvernului, acest lucru e de neacceptat. (...) Eu nu știu cine a greșit. Să plătească. Sunt dosare, se cercetează. Cine a greșit, de o parte și de alta, trebuie să plătească”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și CTP a comentat declarațiile Vioricăi Dăncilă despre 10 august: „O zicere pentru pitecantropi!”

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri