„Nu îmi doresc să conduc un guvern tras în căciulă”. Ciolacu, întrebat dacă va fi președintele tuturor românilor: „Prim-ministru”

Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - VOT LEGEA BUGETULUI DE STAT - 14 DEC 202
Rotația premierilior PNL-PSD e prevăzută a avea loc îa finalul lunii mai. Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Brăila, că este „ferm convins” că se va respecta acordul din Coaliție, iar el va fi prim-ministrul României. „Această rotație este stipulată într-un acord politic”, spune liderul PSD. Aceasta a precizat însă că nu vrea să fie „ prim-ministrul unui guvern tras în căciulă”.

„Din trecut trebuie să învățăm greșelile, eu nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui guvern tras în căciulă, îmi doresc un guvern eficient cu oameni care știu să conducă minstere”, a spus liderul PSD. 

Întrebat dacă are suspiciuni că există „manipulări” din partid sau din afara partidului ca el să nu ajungă premier, Ciolacu a răspuns râzând: „din interiorul partidului doar dacă Mihai Tudose are vreun gând”.

„Atributul constituțional de desemnare a unui prim-ministru este al Președintelui României. Această rotație este stipulată într-un acord politic care a constituit Coaliția. Eu sunt ferm convins că se va respecta acest lucru”, a declarat Ciolacu.

„Sunt ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă. Noi lucrăm deja la programul de guvernare și o să mergem cu el în Coaliție. (...) și nu cred că vor fi foarte multe negocieri”, spune președintele PSD.

La conferința de presă de la Brăila, unde a participat la alegerile din organizație, liderul PSD a mai fost întrebat și dacă va fi „un președinte al tuturor românilor.”

Jurnalist: Veți fi un președinte, sperăm noi, al tuturor românilor, asta vă doriți, da?

Ciolacu: „Prim-ministru.”

Despre negocierile pentru rotație, Ciolacu declarat că nu au început. Aceasta i-a criticat însă pe cei care „s-au trezit vorbind în spațiul public” despre schimbul de ministere, uitând că a făcut-o chiar el.

„N-a început nicio negocieri. Mi se pare și anormal, prioritățile guvernului, ale miniștrilor. De aceea pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit așa de mult despre această rotație și de schimbul de ministere în spațiul public, este anormal. Pentru că în acel moment eficiența ministrului începe să scadă. Și cred că a fost o greșeală pentru cei care s-au trezit vorbind în spațiul public”, a declarat vineri Ciolacu.

În aceeași conferință de presă, Mihai Tudose a dat de înțeles că va intra în guvern la rotație.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri