Nu mai sunt parlamentari, dar lucrează tot acolo

Data publicării:
parlament plen crop inquam photos

Nu au mai prins un mandat de senator sau deputat, dar tot şi-au găsit un loc călduţ la Parlament. Mulţi dintre cei care au pierdut alegerile sau nu au mai candidat au devenit funcţionari sau consilieri la Camera Deputaţilor şi Senat. Unii au prins funcţii mai bune, alţii au ajuns consilieri la grupurile parlamentare pe care le conduceau nu demult.

Florin Pâslaru nu a fost doar un simplu parlamentar ci liderul de grup al deputaţilor PSD. A avut două mandate, dar şi-a făcut calculele şi anul trecut nu a mai candidat. Şi-a găsit însă un post de consilier la cabinetul preşedintelui Camerei.

Vrând, nevrând, după acea funcţie am intrat în legătură cu foarte mulţi colegi care aveau o grămadă probleme, am învăţat foarte bine cadrul legislativ şi am preferat să rămân aici”, a spus fostul deputat.

Alt caz interesant este Laurenţiu Coca. Fost jucător de fotbal şi antrenor, a avut două mandate de senator. A fost chiar să ajungă vicelider al grupului PSD. La ultimele alegeri a rămas însă pe dinafară. Nu a avut însă nicio problemă să se angajeze consilier tocmai la grupul din conducerea căruia a făcut parte până anul trecut. Şi nu s-a oprit acolo. Lucrează la Biroul situaţii de urgenţă, securitate şi sănătate în muncă. Contactat de Digi24, Laurenţiu Coca nu a dorit să comenteze această situație. 

În schimb, colegul său Timotei Stuparu a prins o funcţie ceva mai bună: secretar general adjunct al Senatului. Este din Teleorman şi a avut două mandate de deputat şi unul de senator. Nu consideră că a făcut un pas înapoi din punct de vedere profesional.

„Nu am niciun fel de reţineri atunci când vreau să muncesc şi când îmi place ceva. Deci nu e o chestiune... nu m-am considerat un tip deosebit, am avut posibilitatea unor mandate, am fost ales, dar nu înseamnă că aş fi scotit munca asta inferioară faţă de ce pe care am făcut-o", a spus Timotei Stuparu.

Şi nu sunt singurele cazuri. De-a lungul timpului mai mulţi aleşi au preferat să devină funcţionari la Parlament după ce şi-au încheiat mandatele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri