Nume noi pe lista miniștrilor care ar putea fi remaniați

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila sedinta de guvern inquam george calin
Foto: INQUAM_George Călin

Apar nume noi pe lista miniştrilor care ar putea pleca din guvern. Mihai Fifor, care ba a fost apropiat al lui Liviu Dragnea, ba a fost în conflict cu şeful PSD, poate fi unul cei care îşi vor pierde postul. Se discută însă şi despre Paul Stănescu sau Tudorel Toader, nume grele în executiv, a căror remaniere ar putea naşte scandaluri. Decizia finala va fi luată peste două săptămâni, la şedinţa Comitetului executiv.

La Comitetul Executiv Național, premierul Viorica Dăncilă va veni cu o evaluare a activității miniștrilor, pe de o parte, iar grupul care analizează implementarea programului de guvernare va veni cu propriile concluzii.

Apar însă nume noi pe lista miniștrilor care ar urma să fie înlocuiți. Un exemplu este Mihai Fifor, ministrul Apărării, unul dintre contestatarii lui Dragnea. Despre portofoliul său se va discuta cel mai probabil când va veni vorba despre remaniere.

Un alt ministru care ar putea pleca din guvern este Paul Stănescu, cel care deține portofoliul Dezvoltării și este și vicepremier. Stănescu este unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea. El spunea, săptămâna aceasta, că a început o campanie de denigrare la adresa sa și că se așteaptă să fie pe lista remaniaților, dar că nu îi e teamă să își piardă funcția.

Probabil cel mai disputat portofoliu este cel al Justiției, deținut de Tudorel Toader. Acesta este contestat de PSD, dar este susținut de ALDE. Toader este pe un loc al social-democraților, dar Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, spune că Toader nu trebuie să plece din Guvern, la fel cum nu trebuie să plece niciunul dintre miniștrii acestei formațiuni.

Nemulțumiri există și în legătură cu Lucian Șova, ministrul Transporturilor, Ioana Bran, ministrul Sporturilor, George Ivașcu, ministrul Culturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri