Nume vehiculate în PSD pentru viitorul Guvern

Data actualizării: Data publicării:
161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_

Pentru funcția de premier, PSD-ALDE au propus-o pe Sevil Shhaideh, fostă ministră a Dezvoltării Regionale. De asemenea, cele două partide și-au împărțit între ele ministerele și au apărut primele variante privind componența Guvernului. Vasile Dîncu, Robert Cazanciuc, Mihai Fifor și Sorin Câmpeanu sunt câteva dintre numele vehiculate pentru a prelua ministere cheie din cabinetul viitorului premier, potrivit Digi24 TV. 

Posibila componenţă a Guvernului: 

PSD

Ministerul Dezvoltării: Marcel Ciolacu sau Vasile Dîncu

Ministerul Justiţiei: Florin Iordache sau Robert Cazanciuc

Ministerul Comunicaţiilor: Georgian Pop

Ministerul Transporturilor: Mihai Fifor

Ministerul Sportului: Gabriel Petrea

Ministerul Economiei: Mihai Tudose

Ministerul de Interne: Gabriel Vlase

Ministerul pentru Dialog Social: Eugen Nicolicea

ALDE

Ministerul Educaţiei: Sorin Câmpeanu

Ministerul Mediului: Graţiela Gavrilescu sau Daniel Constantin

Ministerul Culturii: Daniel Barbu

Ministerul Sănătăţii: Florian Popa

Ministerul pentru IMM-uri: Florin Jianu

Pentru funcția de ministru al Dezvoltării o variantă vehiculată este Marcel Ciolacu, în prezent secretar al Camerei Deputaților. În perioada 2012-2016 a fost deputat de Buzău, iar anterior, din 2008 până în 2012 a fost viceprimar în Buzău. De asemenea, în perioada mai 2007 - iulie 2008 a fost director Executiv la Urbis Serv SRL. Marcel Ciolacu a obținut titlul de doctor la Şcoala Doctorală de Informaţii şi Securitate Naţională. 

Pentru Ministerul Dezvoltării, numele vehiculat este cel al vicepremierul Vasile Dîncu și în prezent ocupantul acestui fotoliu. Din 2009 până în 2015, Vasile Dîncu a fost președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie - IRES. De asemenea, din 2002 este profesor universitar la Departamentul de Sociologie de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și din 2009 este profesor asociat la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" București. 

De asemenea, noul ministru al Justiției ar putea fi Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților. Florin Iordache a avut în perioada 2012-2016 un mandat de deputat de Olt. În perioada 1996-2000 a fost viceprimar în Caracal. El a obținut un masterat în 2006 la Universitatea „Nicolae Titulescu" și un doctorat în „Relații economice internaționale”. 

Tot pentru acest Minister, se vehiculează și numele fostului ministru al Justiției, în perioada 2013-2015, Robert Cazanciuc. Politicianul și-a început cariera în 1995 ca procuror. De atunci, a mai ocupat funcția de director general în cadrul Corpului de control al premierului (2001-2004) și cea de secretar general în cadrul MAE (2009-2012). 

Ministerul Comunicațiilor ar putea fi condus de deputatul Georgian Pop. Doctor în Sociologie la Universitatea din București, Pop a absolvit Colegiul Naţional de Informaţii și  Colegiul Naţional de Apărare. 

Mihai Fifor, secretar de stat în cadrul MAI, este numele vehiculat pentru funcția de ministru al Transporturilor.  În 2010, Mihai Fifor a fost președintele Filialei PSD-Craiova. 

La Ministerul Economiei ar putea fi nominalizat deputatul Mihai Tudose. El a mai ocupat această funcție în perioada 2014 - noiembrie 2015. A absolvit Facultatea de Științe Juridice în 1995 și din 2013 este conferențiar la  Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul", din cadrul SRI. 

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri