O deputată PSD sugerează amendarea tuturor participanților la mitingul Diasporei din 10 august

Data publicării:
elvira sarapatin_fb
Foto: Facebook

Deputata PSD Elvira Șarapatin afirmă, într-un comunicat de presă, că toți participanții la mitingul Diasporei din 10 august sunt pasibili de amendă, lăudând o decizie a Înaltei Curți în cazul adunărilor publice.

elvira sarapatin_fb
Foto: Facebook

„Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că toate adunările publice ce au loc în piețe, pe căile publice trebuie declarate în prealabil către autoritățile locale. Decizia este de bun simț, pentru că procedura declarării prealabile este necesară pentru ca autoritățile locale să stabilească traseele de deviere a circulației și să ia măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice.

În situația mitingului din 10 august, toți protestatarii care au participat la un miting nedeclarat sau interzis, cum e cazul unei adunări în proximitatea stațiilor de metrou, sunt pasibili de amendă. La fel și cei care refuză să părăsească locul de desfășurare, la avertizările și somațiile organelor de ordine”, transmite Elvira Șarapatin.

Deputata PSD susține că ONG-urile care amenință că vor contesta decizia la CEDO „nu vor să respecte legea și statul de drept” și că „se consideră mai presus de lege”.

Asta în condițiile în care un român a dat în judecată România la CEDO, după ce a fost amendat pentru participarea la un protest, și a câștigat, urmând ca guvernul României să îi acorde despăgubiri în valoare de 4.500 de euro.

„Înalta Curte de Casație și Justiție nu face decât să stabilească o interpretare unitară a legi, pentru că mai multe instanțe pronunțaseră hotărâri contrare. Mai multe ONG-uri susțin că această decizie încalcă dreptul la liberă exprimare și amenință că vor ataca hotărârea la CEDO. Cei care pretind că apară statul de drept, în realitate nu vor să respecte levgea și statul de drept. Ei se consideră mai presus de lege și disprețuiesc hotărârile instanțelor de judecată. În fapt, ONG-urile #Rezist se foloseau de o prevedere contradictorie a legii pentru a se sustrage obligației de a notifica autoritățile locale privind organizarea unor mitinguri", spune deputatul PSD.

Elvira Șarapatin este deputatul care cerea repetarea referendumului pentru redefinirea familiei, pe motiv că oamenii au făcut o greșeală pentru că au boicotat votul, iar PSD nu a făcut o campanie mai amplă de informare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri