O moţiune de cenzură va fi depusă "cu siguranţă". Calcule şi discuţii inclusiv cu parlamentari PSD

Data actualizării: Data publicării:
parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
Foto: Inquam Photos/George Călin

O moţiune de cenzură va fi depusă „cu siguranţă”, a declarat liderul PNL Ludovic Orban, la Digi24. El a adăugat însă că momentul depunerii unei moţiuni de cenzură depinde de şansele de a obţine voturi suplimentare faţă de ale parlamentarilor din opoziţie.

"Cu siguranţă (vom depune o moţiune împotriva guvernului - n.r.), avem o echipă de negociere care este angrenată în negocieri cu toate grupurile parlamentare şi de asemenea negocieri cu parlamentari din majoritate, pentru că e clar, ca să treacă o moţiune de cenzură avem nevoie de 67 de voturi suplimentare faţă de voturile opoziţiei actuale. Or, pentru a obţine aceste voturi, căutăm să purtăm discuţii cu toate grupurile parlamentare, UDMR, ALDE şi de asemenea cu foarte mulţi parlamentari individuali din zona PSD, unde este din ce în ce mai clar că nemulţumirea faţă de Dragnea, faţă de guvernul Dăncilă este în creştere în rândul parlamentarilor din majoritate", a spus Ludovic Orban, la Imparţial.

Liderul PNL a spus că, pentru a se obţine votul unor parlamentari de la partide care în prezent susţin guvernul, au loc discuţii atât cu grupurile parlamentare, cât şi cu parlamentari PSD.

„Oamenii trebuie să înţeleagă: noi suntem cu configuraţia stabilită la alegerile din decembrie 2016. Noi nu putem fi mai mulţi decât suntem. Să nu depui moţiune de cenzură e foarte rău pentru că nu ai nicio încercare de a pune punct acestei guvernări catastrofale.

Să nu mai fie taxată opoziţia când depune o moţiune şi ea nu trece, pentru că, din păcate, sunt foarte mulţi influenceri în zona publică, care acuză Opoziţia că depune moţiune şi că moţiunea nu trece. Ca să treaca moţiunea avem nevoie de majoritate absolută. Ca să putem obţine majoritatea absolută avem nevoie să luăm voturi din majoritatea guvernamentală. Lucrul ăsta se întâmplă nu foarte des.

Au fost două moţiuni care au trecut de la Revoluţie până acum.

Încercăm să negociem să ne folosim toată argumentaţia pe care o avem să-i convingem că dacă susţin în continuare guvernul ăsta nici n-o să mai intre în Parlament că PSD se va duce atât de jos.... măcar din instinct de conservare să-i determinăm să voteze cu noi dacă nu din conştiinţă”, a spus Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri