O nouă declarație controversată în Guvern. Daea: Porcii, sacrificați ca la Auschwitz

Data publicării:
daea

Ministrul Agriculturii Petre Daea a făcut o declarație nepotrivită: a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul. În urma acesteia, Mișcarea România Împreună i-a cerut demisia. În aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă a confundat Priștina cu Podgorița chiar în timp ce se afla în vizită în capitala Muntenegrului.

Petre Daea a spus marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi cu pesta porcină trebuie incineraţi.

Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul.

Declarația ministrului Agriculturii a venit în aceeași zi cu gafa diplomatică fără precedent a prim-ministrului Viorica Dăncilă. Aceasta a confundat Priștina cu Podgorița chiar în timp ce se afla în vizită în capitala Muntenegrului. Priștina este capitala Kosovo, un stat pe care România nu l-a recunoscut.

Într-o primă reacție, Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat la Digi24 că este „o gafă serioasă”, care riscă să afecteze relațiile dintre România și Muntenegru.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri