O nouă dispută în USL. PNL vrea ca primarii să fie aleși în două tururi, PSD se opune

Data publicării:
usl-2

Inițiatorii proiectului de lege sunt fostul ministru al Administrației, Victor Paul Dobre, liderul deputaților liberali, Dominic Gerea, dar și actualul ministru de Interne, Radu Stroe.   

Liberalii susţin că sistemul actual, în care primarii sunt aleşi într-un singur tur de scrutin, avantajează partidul care controlează guvernul.

Potrivit propunerii PNL, nici preşedinţii de consilii judeţene nu vor mai fi aleşi de cetăţeni, ci de către consilieri.

PSD se opune ambelor prevederi şi susţine că orice modificare a legilor electorale trebuie discutată în alianţă.

Trebuie discutată, să vedem dacă avem nevoie în continuare de atâta birocrație și chetuieli în două tururi”, spune Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.

În ceea ce privește propunerea liberalilor ca președinții de consilii județene să fie aleși de consilierii județeni, Marian Oprișan este categoric.

„Acest lucru, după părerea mea, este exclus. Avem nevoie de oameni cu legitimitate la conducerea comunităților din România. Nu poți să lași din nou alegerea președintelui de consiliu județean sau de regiune la mâna unor grupuri de interese, care ar folosi bani foarte mulți pentru a mitui consilierii pentru alegerea unui anume personaj”, a mai spus Marian Oprișan.

„Lucrurile serioase se fac la masă, se fac deschis, se fac pe argumente, se fac în cadrul USL”, a adăugat el.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri