Premierul Viorica Dăncilă a vorbit în ședința de Guvern de azi despre Euro „douăzeci-douăzeci”

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila cu ochelari_gov ro
Foto: gov.ro

Premierul României Viorica Dăncilă a pronunțat Euro „douăzeci-douăzeci”, în loc de Euro 2020 (două mii douăzeci), în sedința de Guvern de azi. Noua gafă memorabilă a fost făcută în contextul aprobării indicatorilor tehnico-economici privind consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti „Valentin Stănescu” pentru Campionatul European de Fotbal.

viorica dancila cu ochelari_gov ro
Foto: gov.ro

CITEȘTE ȘI: Cum a crescut Dăncilă pensiile de 10 ori, din greșeală

„În şedinţa de astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci şi Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti "Valentin Stănescu". Finanţarea obiectivului se va face de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Transporturilor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a precizat că valoarea lucrărilor se ridică la 121.131.000 de lei, urmând ca acestea să se finalizeze în 21 de luni.

CITEȘTE ȘI: Premierul Dăncilă, probleme cu un cuvânt: A spus de șase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”

Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” are o capacitate propusă de 14.000 de locuri, posibil 14.500 de locuri după proiectare, valoarea estimată în studiul de fezabilitate fiind de 26.049.694 de euro. Suprafaţa de joc va avea o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m şi este prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Se va moderniza o pistă de atletism pentru antrenament sub tribune.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Complexul va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi (28 de locuri), spaţii administrative, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (70 de locuri).

Complexul va beneficia de spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.) şi spaţii pentru VIP.

CITEȘTE ȘI: Dăncilă, despre greșeala cu „imunoglobina”: Numai cine nu muncește nu greșește

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei şi se va desfăşura în 12 oraşe europene, între care şi Bucureştiul, care va găzdui trei meciuri din Grupa C şi o partidă din optimile de finală.

Una dintre condiţiile asumate de către Guvernul României, prin dosarul de candidatură depus la sediul UEFA, în 26 aprilie 2014, a fost aceea de a asigura, înaintea fiecărui meci, pentru fiecare dintre cele opt echipe participante, câte o facilitate de antrenament diferită de stadionul oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri