O primărie a pierdut dosarul cu semnăturile „Fără penali”. A fost găsit după ce a întrebat presa de el

Data actualizării: Data publicării:
fara penali

Responsabilii Primăriei Pilu, din judeţul Arad, au pierdut dosarul cu semnături strânse de USR în campania „Fără penali în funcţii publice”, care urmau să fie atestate, iar primarul dă vina pe viceprimar, însă spune că „nu e pagubă”, pentru că „oricum nu erau prea multe, decât vreo 30”. Reprezentanţii USR Arad spun că nu vor depune plângere şi pun incidentul pe seama „incompetenţei şi harababurii care caracterizează în general administraţia locală”.

ACTUALIZARE. Dosarul cu semnăturile strânse de USR în comuna arădeană Pilu a fost găsit, joi, la scurt timp după ce News.ro a luat declaraţii celor implicaţi. Primarul afirmă acum că „dosarul era băgat în alt dosar şi s-a făcut o căutare mai atentă”. Semnăturile au fost atestate pe loc de către oficiali şi trimise cu maşina la USR Arad.

La doar câteva minute după ce News.ro a publicat ştirea despre dosarul cu semnăturile USR pierdut de Primăria Pilu, primarul Dan Drăgan a anunţat că a mai făcut o căutare şi a găsit dosarul.

Am cerut să fie căutat bine şi a fost găsit în alt dosar, nu a fost observat anterior. Am făcut toate procedurile şi l-am trimis imediat pe viceprimar la Arad pentru a-l preda celor de la USR”, a spus primarul.

Întrebat de ce nu s-a făcut această căutare de o săptămână, de când s-a transmis informaţia la USR că a fost pierdut dosarul, primarul a spus: „Habar nu am de ce nu l-au mai căutat...”


USR Arad este aproape de finalizarea etapei de atestare a semnăturilor celor care susţin iniţiativa „Fără Penali în funcţii publice”.

În judeţ au fost strânse aproximativ 30.000 de semnături, dar în jur de 29.000 au fost depuse la cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale, în vederea atestării calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului acestora.

Dosarele depuse la primăriile din judeţ, cu peste 8.000 de semnături, au fost recuperate, iar aproximativ 450 de semnături au fost invalidate, respectiv cinci la sută.

Reprezentanţii USR Arad spun că nu au întâmpinat probleme majore, ci doar „mici trivialităţi”, pentru că unele primării nu au vrut „din prima” să ia dosarele, spunând că nu se ocupă cu aşa ceva.

Totuşi, una dintre primării, cea de la Pilu, a pierdut dosarul cu semnături.

Contactat de News.ro, senatorul USR Arad Adrian Wiener spune că nu va fi depusă nicio plângere, deşi „este o situaţie gravă, fiind vorba de expresia materială a voinţei cetăţenilor”.

Punem incidentul pe seama incompetenţei şi harababurii care caracterizează în general administraţia locală. Nu vom depune plângere”, a spus Wiener.

Primarul comunei Pilu, Dan Drăgan, a recunoscut că a fost pierdut dosarul, dar a dat vina pe viceprimar.

Vicele nu mai ştie unde a pus dosarul. Eu l-am văzut la un moment dat pe biroul dumnealui... Nu e pagubă, oricum nu erau prea multe, decât vreo 30”, a declarat edilul pentru News.ro.

Viceprimarul, Acs Tiberiu, s-a rezumat să spună că va căuta din nou dosarul, în speranţa că îl va găsi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri